0

З рителите на хитовия риалити формат „Като две капки вода“ по NOVA се радват на представените образи, но за повечето от тях остава тайна, че подготовката им трае почти цял ден. Едно от на-важните неща по визията е косата на участниците, която трябва да се променя взависимост от това, което им се падне от бутона на късмета.

Коси

Пред „Телеграф“ коафьорът от предаването Десислава Гроздева разкрива кои са най- сложните образи и за магията да промениш изцяло един човек. „Повечето хора не си дават сметка какъв труд седи зад правенето на една перука. Обикновено си представят, че се взима една перука, слага се на определен човек и той изведнъж заприличва на Мадона, на Елвис Пресли и т.н. А такива перуки няма. Няма как да отидеш в един магазин и да си купиш перука на Азис примерно. Всичко това се прави специално. 10 години в „Като две капки вода“ е голям опит, но също така и голяма отговорност. Критериите ни са доста завишени. Ние самите искаме нещата да стават все по- добре и по-добре“, споделя пред „Телеграф“ Гроздева.

Тежест

С интерес я питаме кой е бил най- трудният образ за изпълнение, а тя е категорична: „Едни от нещата, които са най-трудни, са тези, които са много тежки и трябва да се слагат на мъже без коса. Това определено е казус, защото е една голяма тежест, която трябва да се закрепи, пък те танцуват, движат се и е много важно да не падне, което за наш най-голям късмет и щастие за 10 години никога не се е случвало“.

За коафьорите всеки нов е истинско предизвикателство, в което те се впускат с огромно желание. „Всеки нов образ за нас е предизвикателство, а всеки стар искаме да го направим още по-добър и да променим това, което според нас не се е случило миналия път, сега трябва да е перфектно. Залагаме на новите неща, които за щастие ги има.“

Преобразяване

Говорим с Десислава минути преди преобразената Анелия да излезе на сцената като Адел. За нея Гроздева споделя, че е бил един от лесните образи, защото е използвана перука от естествен косъм. „Перуката е много хубава от естествена коса, бързо се случиха нещата. При изкуствената коса по-трудно става, защото там не може да се използва много температура, в същото време пък, за да се промени формата на самата коса, се изисква някаква специфика“, разкрива коафьорката и допълва: “С всяка изминала година нашият критерии се завишава и искаме нещата да са перфектни. Преди късите коси ги правехме с цели перуки, сега лепим топе, надолу правим преливки, за да изглежда по-естествено. Така че измисляме всякакви нови неща, които са по-трудни, но пък изглеждат много по- хубаво на сцената“.

Какво още каза Десислава пред Елизабет Методиева и обектива на "Телеграф" вижте във видеото!