С помняте ли си уханието на прясно изпечен домашен кекс, което се разнасяше из дома на баба, докато бяхме деца? Обзети от носталгия, днес от кулинарния екип на "Монитор" ще Ви разкрием тайните на приготвянето му. Уверяваме Ви, че той ще бъде също толкова пухкат и ароматен като този от детството Ви - идеална добавка за следобедното кафе или чаша горещ чай.
Спомняте ли си уханието на прясно изпечен домашен кекс, което се разнасяше из дома на баба, докато бяхме деца? Обзети от носталгия, днес от кулинарния екип на "Монитор" ще Ви разкрием тайните на приготвянето му. Уверяваме Ви, че той ще бъде също толкова пухкат и ароматен като този от детството Ви - идеална добавка за следобедното кафе или чаша горещ чай.
Необходими продукти:
- яйца - 4 бр.
- брашно - 100 г
- царевично нишесте - 100 г фино
- захар - 130 г.
- ванилова захар - 1 пакет
- бакпулвер - 1 пакет
- вода - 4 с.л. гореща
- какао - 2 с.л.
- пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата заедно с горещата вода на пяна. Добавете захарта и продължете да разбивате. Сложете ванилова захар, брашното, бакпулвера и царевичното нишесте. Разбъркайте до получаването на кексова смес. Разделете тестото на две като в едната част добавете какаото, след което отново разбъркайте. Изсипете част от бялата смес във форма за кекс, долейте и какаовата - редувайте, докато свърши. Печете около 35-40 мин. Поръсете го с пудра захар преди сервиране.
