0

И звънредното положение заради коронавируса преустанови подготовката по голям амбициозен филмов проект на Иглика Трифонова по романа „Калуня-каля“, който спечели субсидия от сесия на Националния филмов център за финансиране на игрално кино. Това сподели самата режисьорка в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по бТВ, в което „гостува“ задочно заедно със съпруга си – актьора Христо Гърбов.

Извънредното положение заради коронавируса преустанови подготовката по голям амбициозен филмов проект на Иглика Трифонова по романа „Калуня-каля“, който спечели субсидия от сесия на Националния филмов център за финансиране на игрално кино. Това сподели самата режисьорка в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по бТВ, в което „гостува“ задочно заедно със съпруга си – актьора Христо Гърбов.

„С продуцента ни се надявахме да не чакаме 10 години за реализирането на филма, но коронавирусът ни спря“, каза Трифонова и добави, че Гърбов засега няма планирано участие в бъдещата творба.

Водещият на токшоуто обясни, че артистичната двойка от 2 месеца „бедства жестоко на морето“. Иглика и Христо се включиха от плажа Мечата дупка в с. Лозенец. Трифонова разказа, че това е чиста случайност, един от големите подаръци на съдбата – семейството отишло да нагледа ремонта в къщичката си на Черноморието, където трябвало да се оправи електричеството, и там ги сварило извънредното положение. Така решили да останат. „Театрите затвориха и нямаше какво да правим в София, особено аз“, отбеляза Гърбов. Той имал предстоящи ангажименти в Сатиричния и в Русенския театър, но пандемията стопирала всичко. „Плажове, които обикновено са пълни с народ, сега са само за нас. Взехме си и внучката, но понеже тя е неконтролируема, няма да ви я покажем“, пошегува се Иглика Трифонова.

Дали на морето се чувстват като „лозенчани в повече“? Доста софиянци дойдоха тук, като махнаха КПП-тата, обясни Гърбов. Цитиридис ги попита дали отговарят на клишето за двойка от режисьор и актьор: първият вечно сериозен, пуши цигари, а вторият винаги усмихнат и лежерен. „Не е точно така. Христо Гърбов има много темерутски и тежки моменти“, коментира съпругата му. Гърбов потвърди: „Иглика е по-ведра, с великолепно чувство за хумор и винаги ме поставя на място, ако нещо си въобразя. Тя е веселяк, аз съм по-мрачен“.