П илешкото не е месо, което да блесне с някакъв впечатляващ вкус. Обикновено му стигат и парче масло и малко бира, в случая бялото вино е перфектното решение, защото придава на месото деликатен аромат и го прави сочно и крехко. Към запържените бутчета добавяме щипка розмарин и мащерка, но не повече, защото това са силни подправки и с тях лесно може да се прекали. Лукът и скилидка-две чесън придават приятна сладникавост. На финала вашите пилешки бутчета трябва да са хрупкави и апетитно зачервени и да ухаят приятно на мащерка и розмарин. Лукът под тях трябва да се е задушил във виното, така че да го поднесете като гарнитура. Ще има и малко сос, в който да потопите парче хляб, съветват от matekitchen.com.
Продукти
4 пилешки бутчета
2 глави лук
2 скилидки чесън
100 мл олио
1 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1 щипка розмарин
1 щипка суха мащерка
Измийте бутчетата, отцедете ги и след това ги запържете до златисто от всички страни в добре загрят тиган с олио. Нарежете лука на филийки, след това накълцайте чесъна и ги поставете в тава, намазана с олиото, в което са се пържили бутчетата. Отгоре поставете бутчетата, след това поръсете със смес от розмарин, мащерка, сол и черен пипер.
Залейте навсякъде с виното и пилешкия бульон, след това печете в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35-40 минути. Сервирайте бутчетата с останалия в тавата сос и с гарнитура от зеленчуци.