0

П илешкото не е месо, което да блесне с някакъв впечатляващ вкус. Обикновено му стигат и парче масло и малко бира, в случая бялото вино е перфектното решение, защото придава на месото деликатен аромат и го прави сочно и крехко. Към запържените бутчета добавяме щипка розмарин и мащерка, но не повече, защото това са силни подправки и с тях лесно може да се прекали. Лукът и скилидка-две чесън придават приятна сладникавост. На финала вашите пилешки бутчета трябва да са хрупкави и апетитно зачервени и да ухаят приятно на мащерка и розмарин. Лукът под тях трябва да се е задушил във виното, така че да го поднесете като гарнитура. Ще има и малко сос, в който да потопите парче хляб, съветват от matekitchen.com.

Продукти

4 пилешки бутчета

2 глави лук

2 скилидки чесън

100 мл олио

1 ч.ч. бяло вино

2 ч.ч. пилешки бульон

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1 щипка розмарин

1 щипка суха мащерка

Измийте бутчетата, отцедете ги и след това ги запържете до златисто от всички страни в добре загрят тиган с олио. Нарежете лука на филийки, след това накълцайте чесъна и ги поставете в тава, намазана с олиото, в което са се пържили бутчетата. Отгоре поставете бутчетата, след това поръсете със смес от розмарин, мащерка, сол и черен пипер.

Залейте навсякъде с виното и пилешкия бульон, след това печете в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35-40 минути. Сервирайте бутчетата с останалия в тавата сос и с гарнитура от зеленчуци.