Д нес са Сирни заговезни, а от утре започва строгият пост чак до Великден, до 23 април включително. Ето прекрасна рецепта за поста, но също и за вегетарианци или вегани от matekitchen.com.
Зеленчуков омлет без яйца
Продукти: 200 г брашно от нахут; 250 мл вода; 1 тиквичка; 2 моркова; 1 домат; Приготвяне: Разбийте нахутеното брашно и водата в голяма купа докато получите хомогенна смес. Добавете настърганите тиквички и моркови, както и нарязаните на кубчета домати. Поръсете със сол на вкус. Намажете леко с олио тефлонов тиган и го загрейте на средна температура. Изсипете сместа в тигана и дръжте на огъня 5-7 минути или докато стане златисто-кафява. След това обърнете от другата страна и процедирайте по същия начин. Сервирайте омлета топъл с подходяща гарнитура по ваш вкус.