Пъстърва на скара с лимон
Продукти: 2 средно големи пъстърви, почистени; 1 лимон, нарязан на шайби; чесън, нарязан на филийки; зехтин; сол; черен пипер;
Приготвяне: Пъстървите се поръсват със сол и черен пипер отвън и отвътре и се намазват със зехтин. Рибите се пълнят с нарязаните лимон и чесън. Пекат се в предварително намазнена и загрята на висока температура скара по около 7-8 минути от всяка страна. Пъстървите се обръщат само веднъж, когато горната страна започне да променя цвета си.
Питие: Принципно се приема, че риба на скара върви идеално с бяло вино, например с траминер или отлежало в дъб шардоне. Бихме добавили и розе. Макар че почитателите на бирата и тук не ще се откажат от любимото пиво.