Предварително се изпичат на скара: 8 кюфтета; 4 кебапчета; 4 шишчета от пилешко или свинско месо;
Освен това са необходими: 4 глави лук; 8 бр. гъби; 300 поизсъхнала домашна наденица (кълцана или мляна) или луканка; 150 мл вино; подправки на вкус - черен пипер, кимион, универсална подправка;
Приготвяне: Лукът и гъбите се нарязват и се разпределят равномерно на дъното на гювечетата. Кюфтетата и кебапчетата се разпределят в гювечетата по равно. Шишчето се изнизва вътре. Поръсва се с подправките. Всичко се разбърква добре с лука и гъбите и отгоре се украсява с нарязана луканка. Налива се виното и ястието се задушава под капак 30 минути в гореща фурна. Питие: Бирата винаги е универсално нещо за пиене, та и тук – иначе червено вино.