0

П ианистът Людмил Ангелов ще открие в две поредни вечери 20-ото издание на „Европейски музикален фестивал“ в зала „България“. Навръх първия учебен ден (15 септември) той ще представи концерта „Людмил Ангелов свири Шопен“ с оркестъра на „Класик ФМ“, като под диригентската палка на Григор Паликаров ще звучат Вариации La ci darem la mano, Краковяк и Концерт за пиано и оркестър номер 2 от великия полски композитор.

Пианистът Людмил Ангелов ще открие в две поредни вечери 20-ото издание на „Европейски музикален фестивал“ в зала „България“. Навръх първия учебен ден (15 септември) той ще представи концерта „Людмил Ангелов свири Шопен“ с оркестъра на „Класик ФМ“, като под диригентската палка на Григор Паликаров ще звучат Вариации La ci darem la mano, Краковяк и Концерт за пиано и оркестър номер 2 от великия полски композитор.

Заради противоепидемичните мерки този концерт ще бъде повторен и на 16 септември. До това се стига, след като продадените към момента билети надхвърлят ограничения наполовина капацитет на залата.

Това е и първото събитие от оркестровия интеграл, който Ангелов ще представи в рамките на фестивала. Втората част ще се състои на 24 ноември, отново в зала „България".

Виртуозният цигулар и диригент Шломо Минц пък ще свири с оркестъра на Софийската филхармония творби от Моцарт и Менделсон на 11 и 12 октомври в рамките на „Европейски музикален фестивал 2020“. Мултимедийният концерт "Кино и класика" под диригентството на Максим Ешкенази и солистите Мила Георгиева и Георги Черкин е предвиден за 20 и 21 октомври. Следват изяви на Barcelona Gipsy balKan Orchestra на 29 октомври и на звездата на фадото Рикардо Рибейро от Португалия и неговото трио – на 18 ноември.