Продукти: 1 и 1/4 ч.ч. мляко; 1/4 ч.ч. натурални шоколадови люспи; 1 с.л. какао на прах; 30 мл бренди; кубчета лед; Приготвяне: В тенджера среден размер загрейте млякото на силен огън, докато започнат да се появяват мехурчета около ръбовете, изключете котлона. Добавете шоколада, оставете да престои 1 минута, след което разбийте, докато люспите се разтопят напълно. Сипете какаото и бъркайте добре, докато всички бучки се отстранят. Изсипете шоколадовото мляко в термоустойчива кана, оставете да изстине, а след това я сложете в хладилник да се изстуди. После разбъркайте с брендито. Сложете кубчета лед в чаша за мартини или чаша по избор. Изсипете сместа върху леда. Отгоре поръсете с малко какао на прах. Коктейлът е кръстен на афрликанския революционер и политик Патрис Лулумба, на когото е бил любим. Има различни варианти с ром, коняк, амарето, сметана, кафе, а също горещ или студен.
Лулумба шоко
0
коментара