0

О пасна игра с кървав финал – това очаква Мария Бакалова при посещението на вилата на неин другар в премиерното заглавие Bodies Bodies Bodies. Слашър трилърът бе представен за първи път в рамките на фестивала South By South West (SXSW) в Остин, Тексас. Специално за събитието българската звезда долетя от Лос Анджелис, където участва в церемонията на “Изборът на критиците“.

Опасна игра с кървав финал – това очаква Мария Бакалова при посещението на вилата на неин другар в премиерното заглавие Bodies Bodies Bodies. Слашър трилърът бе представен за първи път в рамките на фестивала South By South West (SXSW) в Остин, Тексас. Специално за събитието българската звезда долетя от Лос Анджелис, където участва в церемонията на “Изборът на критиците“.

На червения килим и в Тексас Мария Бакалова впечатли с яркочервен костюм със сако и минипола. На събитието присъстваха и други звезди от премиерния филм, сред които Михала Херолд, Чейс Суи Уондърс, Рейчъл Сенът, Лий Пейс и режисьорката Халина Рейн. В заглавието участват още Амандла Стенбърг и Пийт Дейвидсън.

Група неприятни младежи, подвластни на алкохола и наркотичните вещества – така американските критици описват главните герои в Bodies Bodies Bodies след представянето на филма. Бакалова играе Бий, екранното гадже на Софи (Стенбърг), която по-скоро се опитва да се впише в приятелския кръг на любимата си. Техните взаимоотношения също не са особено ясни – особено след внезапното обяснение в любов, което се оказва несподелено, в първите сцени на трилъра.

Сюжетът се върти около групата младежи, укриващи се във вилата на героя на Дейвидсън докато чакат да отмине заплахата на идващ ураган. Замаяни от интоксикиращите вещества, те започват опасната игра на Bodies Bodies Bodies. Правилата са ясни – теглят се роли измежду присъстващите. Един е убиецът, а след загасянето на лампите, той докосва своята жертва, която пада на пода. След като светлините отново се появят, всички трябва да отгатнат кой е престъпникът сред тях. Всичко за играчите се обърква обаче, когато сценарият на играта се окаже прекалено реален.

„Слава Богу, че филмът има изключително талантлив актьорски състав. Ако не бяха актьорите, изживяването от гледането нямаше да си струва“, гласи част от ревюто на Валъри Комплекс от Deadline. “Феновете на жанра може да се затрудняват да повярват напълно на интригата, но би било трудно да се отрече силата на актьорските изпълнения”, пише Ловия Гиарки от The Hollywood Reporter. И двете издания открояват представянето на Рейчъл Сенът – иронично, заради опита й в комедийния жанр. „Мария Бакалова е родената в чужбина героиня, която не разбира сарказъм, метаирония или която и да е от другите декадентски комуникационни форми на нейните връстници. Тя ни кара да опитваме да отгатнем - невинна ли е или е психопат?“, добавя за българската актриса пък Оуен Глайберман от Variety.