0

Във Франкфурт Mercedes-Benz демонстрира още по-силно своята амбиция да допринесе за формиране на бъдещата мобилност, като представя няколко впечатляващи прототипа с хибридно задвижване. С новия Smart с електрическо задвижване, германският производител показва студиен автомобил на основаната неотдавна технологична марка EQ. Този напълно електрически прототип е първият модел, базиран на четирите стълба на новата корпоративна стратегия CASE – „Свързани”, „Автономни”, „Споделени” и „Електрически”. Това означава максимална мобилна ефективност в градски условия и среда, благодарение на системното развитие на концепцията за споделяне на автомобилите, превръщайки в реалност идеята за индивидуализиран и много гъвкав обществен градски транспорт.

Електрическият прототип Mercedes EQA показва как ще изглежда бъдещия компактен модел на марката.

Най-голямата сензация в палатата на марката безспорно е прототипът Project ONE, с който подразделението за спортни автомобили Mercedes-AMG отбелязва кулминацията на своя 50-годишен юбилей. Този супер автомобил с хибридна система за задвижване от Формула 1 чертае пътя към бъдещето на спортното шофиране на AMG. Суперспортният модел е на етап близо до серийно производство.

Своята световна премиера направи и още един модел на Mercedes-Benz – напълно електрическият концептуален автомобил EQA от компактния сегмент. В бъдеще Mercedes-Benz ще предлага компактни автомобили с електрическо задвижване с логото EQ, за да направи достъпна електрическата мобилност за важна целева група.

Хибридният кросоувър с горивна клетка GLC F-CELL има голям пробег и се зарежда бързо с водород.

На изложението е показан за първи път и Plug-in хибриден модел с горивна клетка Mercedes-Benz GLC F-CELL. Този предсериен кросоувър ползва базата на познатия модел GLC, но се отличава с редица практични предимства, например дълъг пробег и кратко време на зареждане с водород в комбинация с нулеви локални емисии.

Своят дебют във Франкфурт правят и основно обновените модели на Mercedes-Benz S-класа купе и S-класа кабриолет в стандартни варианти и във версии AMG.

Новият пикап Mercedes-Benz X-клас се отличава както с типичните за пикапите офроуд възможности.

За първи път във Франкфурт е представен и новият пикап на Mercedes-Benz – X-класа. Mercedes-Benz X-класа се отличава както с типичните за пикапите здравина, функционалност, износоустойчивост и офроуд възможности, така и с класическите предимства на един истински високопроходим Mercedes, като суров дизайн, висок комфорт, пъргава динамика и безопасност. Новият пикап е построен върху една и съща платформа с Nissan Navara и Renault Alaskan, но се отличава с характерната визия за моделите на Mercedes-Benz. Голямата трилъчева звезда в средата на огромната радиаторна решетка е заобиколена от двойни ламели. Задната част не се различава особено от тази на Nissan Navara, като в двата си края има стандартни вертикални светлини, а под дръжката за отваряне на капака е поставена емблема със звездата.