0

Пълната гама от автомобили на британската марка MINI с емблематичното означение John Cooper Works за пореден път дефилира в България. На специално организирано събитие – MINI John Cooper Works Workout 2017, участниците имаха възможността да тестват автомобилите по живописен маршрут с променяща се структура и да се запознаят със състезателната динамика, спортния дизайн и мощния звук на разнообразните модели. Сред участниците имаше настоящи и потенциални клиенти на гамата на MINI, които имаха възможност да се насладят на радостта от шофирането при управлението на специалните модели с логото JCW. Гамата от модели John Cooper Works обхваща цялото семейство на MINI, начело с хечбека с 3 врати, кабриолета, Clubman и Countryman. Състезателните модели могат да бъдат конфигурирани в зависимост от предпочитанията на клиента в над 10 отличителни външни цвята.

Двигателят развива максимален въртящ момент от 350 Нм в интервала между 1450 и 4500 об/мин.

Звездата на събитието беше новото MINI Countryman John Cooper Works, което дебютира в България точно 2 месеца след световната му премиера на автосалона в Шанхай. Втората генерация на MINI Countryman John Cooper Works съчетава динамиката на типично спортен автомобил с проходимостта и стабилността на кросоувър със задвижване на четирите колела. Новият Countryman JCW се задвижва от 2,0-литров бензинов турбодвигател с мощност 231 к.с. в диапазона между 5000 и 6000 об/мин. Двигателят развива максимален въртящ момент от 350 Нм в интервала между 1450 и 4500 об/мин. С мощния си мотор и в съчетание със стандартната 6-степенна скоростна кутия или с опционалната 8-степенна спортна автоматична трансмисия Steptronic, новото MINI Countryman John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Средният разход на гориво е в рамките на 7,4 л/100 км, а емисиите CO2 са 169 г/км.

Новото MINI Countryman John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за феноменалните 6,5 секунди.

Спортните динамични възможности на новото MINI Countryman John Cooper Works проличават и от еластичността при междинно ускорение, от пъргавината в завоите и светкавичното намаляване на скоростта при спиране. Новото MINI Countryman John Cooper Works е оборудвано серийно със задвижване на четирите колела от системата ALL4. Двигателят, окачването и аеродинамиката са заимствани от опита на John Cooper Works в моторните спортове. Мощният двигател в комбинация със серийното задвижване на четирите колела и стабилната стойка на пътя допринасят за постигане на напълно различно усещане, както при състезателно темпо на пътя, така и ще осигури екстремна радост от шофирането извън него.

Новият Countryman JCW се задвижва от 2,0-литров бензинов турбодвигател с мощност 231 к.с.

Те са резултат от цялостния пакет, комбиниран благодарение на състезателния опит на John Cooper Works, който освен двигателя и задвижването на четирите колела, включва и спортно окачване с 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works и спортна спирачна система Brembo. За оптимизиране на аеродинамичните качества и подаването на въздух за охлаждане са използвани индивидуални детайли по каросерията, както и специфичен за модела кокпит със спортни седалки John Cooper Works. Богатото серийно оборудване е подчертано с режими на шофиране MINI Driving Modes, LED фарове, комфортен достъп и Radio Visual Boost.

Специално за MINI Countryman от Autohome са създали палатка за покрива, която още повече подчертава авантюристичния характер на модела. Палатката AirTop почти не се различава от стандартна кутия за багаж, като нейният дизайн е разработен така, че да постига понижено аеродинамично съпротивление и ограничен шум от вятър. Палатката също така е устойчива на дъжд, благодарение на стабилния си твърд покрив като същевременно е разработена да предлага оптимални възможности за вентилация, топло- и шумоизолация на високо ниво.

Специалната палатка също така е устойчива на дъжд, благодарение на стабилния си твърд покрив.