0

Н ад 5000 любители на седмото изкуство гледаха последния филм на Мартин Макариев - „В сърцето на машината“, по време на турнето му в Европа. Продукцията обиколи повече от 20 града в Германия, Франция, Австрия и страните от Обединеното кралство. Освен, че прикова вниманието на публиката, филмът се хареса и на гилдията зад граница. Нещо повече – една от най-големите британски кино вериги вече е проявила интерес към по-нататъшно излъчване на „В сърцето на машината“.

Над 5000 любители на седмото изкуство гледаха последния филм на Мартин Макариев - „В сърцето на машината“, по време на турнето му в Европа. Продукцията обиколи повече от 20 града в Германия, Франция, Австрия и страните от Обединеното кралство. Освен, че прикова вниманието на публиката, филмът се хареса и на гилдията зад граница. Нещо повече – една от най-големите британски кино вериги вече е проявила интерес към по-нататъшно излъчване на „В сърцето на машината“.

В България филмът, спечелил голямата награда на последната „Златна роза“ във Варна, ще потегли из кината от 18 март. Освен това се очаква продукцията да се включи и в 80 световни кинофорума.

Изцяло мъжкият актьорски състав включва Александър Сано, Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов, познат и на българската публика от комедийния сериал „Преспав“.

Освен с качествения звук филмът изпъква и с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което го поставя на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.

Сюжетът на “В сърцето на машината“ проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години.

Филмът се реализира от „Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт“ с подкрепата на Национален филмов център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на „Силвърнойз Фрейм“ на Александър Сано, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.