0

Н АСА праща астронавти, за да ги обучи как да се справят на други планети и как да се срещат с извънземни. Космическата агенция съобщи, че в момента двама изследователи предприемат мащабно пътешествие пеша от 4200 км - Джъстин Пакшоу и Джейми Фейсър Чайлдс. Проектът е дело заедно с Европейската космическа агенция и Стандфордския университет.

Самите изследователи са наблъскани по себе си с всякакви апаратури, които изчисляват здравословните им параметри всеки ден. Сред тях е и влиянието на радиацията, която по това време е особено силна около Южния полюс. Но Джъстин и Джейми са сами и не се предвижда през тези повече от 80 дни на прехода, които ще са на ледения материк, да си общуват с други хора. Но пък през определен интервал от време имат връзки с базата, имитирайки междупланетни послания. Предполага се, че опитът на двамата ще бъде приложен още с първите мисии от хора на Марс. Но изследователите отиват още по-далеч.

Корабът в Антарктида, забелязан с Google Earth.

 Корабът в Антарктида, забелязан с Google Earth.
НАСА

В идните дни ще има специални симулации как в натоварени условия човек среща извънземни и дали може да помисли някой мираж за подобна среща. Засега не са дават повече подробности по темата. Резултатите на изследователите ще бъдат проучвани години наред. НАСА тества способността на изследователите да оценяват визуално разстоянието, което често може да бъде ненадеждно, когато хората са поставени в извънземна среда. Дава се за пример мисията на „Аполо 14“ от 1971 г. Докато се разхождат на Луната, събирайки скални проби, астронавтите Алън Шепърд и Едгар Мичъл се насочват къч далечен кратер, но решават да се върнат, след като преценяват, че е на повече от миля разстояние. Всъщност двамата са били само на 15 метра от ръба на кратера.

В същото време уфологът Скот Уоринг посочи, че е намерил на карта на Google Earth 40-метров обект в Антарктида – НЛО с форма на чиния, който е в област като сърце. Обектът е с диаметър 40 м. А Уоринг твърди, че най-вероятно в него има истински извънземни. Според уфолога в Антарктида има бази на извънземни. Любопитно е, че той призова НАСА да прати там изследователите, за да проучат и да се срещнат с извънземните, вместо да им прави само хипотетични мисии какво биха правили, ако видят зелени или други човечета. Уоринг твърди, че точно на Антарктида са най-големите бази на извънземни на нашата планета. Според него на въпросната снимка може да се види и разбил се кораб, който след катастрофа стои на това място от няколко години поне.