0

Новата S-класа на Mercedes-Benz е оборудвана със система за засичане на коли и пешеходци, която задейства мигновено спирачките на колата и предотвратява фатален инцидент. В това се увериха стотици почитатели на марката, които взеха участие в тазгодишното роудшоу Mercedes-Benz Star Experience, гостуващо през последния уикенд в България. Новият Mercedes-Benz S-класа фейслифт буквално спира сам всеки път, когато отнякъде се появи автомобил, нарушил предимството, или пешеходец, който върви по платното за движение пред автомобила.

В екслузивното шоу с най-новите модели на марката взеха участие гости и клиенти на новия генерален представител на марката у нас - „Силвър Стар Моторс” и оторизираните му дилъри в страната. Пътуващият изложбен център беше разположен на летище „Лесново” до София, където се проведоха тестови шофирания с леки автомобили Mercedes-Benz в четири модула.

Новата S-класа задейства мигновено спирачките и спира, ако на кръстовище друга кола ѝ отнеме предимството.

В модула „Интелигентно шофиране” участниците изпитаха на практика до къде са стигнали в развитието си автомобилите Mercedes-Benz по пътя към автономното шофиране. В модула за „Сигурност“  желаещите тестваха възможностите на автомобилите в екстремни условия. Бяха симулирани ситуации зад вола, които всеки се надява да не изпита в реалния живот, но ако изникнат, системите за сигурност на Mercedes-Benz са способни да спасят човешки живот.

Към момента новата S-класа на Mercedes-Benz е автомобилът с най-висока степен на автономно шофиране.

В модула „На пътя“ клиентите изпробваха комфорта и асистиращите системи в автомобилите, които правят пътуването с Mercedes-Benz още по-приятно, а моделите с технология Plug-in Hybrid показаха най-добрата комбинация от два свята – голям автономен пробег и ниски емисии на СО2. Най-атрактивният модул отново беше на пистата с мощните AMG-модели, след който всеки участник придоби усещането за едно от най-вълнуващите шофирания в живота си.

За първи път в България беше показан единственият по рода си луксозен пикап Mercedes-Benz X-клас.

За първи път в България беше показан и новият X-клас на Mercedes-Benz, който е единственият по рода си луксозен пикап, с който марката влиза в напълно нов сегмент. По време на роудшоуто клиентите на Mercedes-Benz научиха повече за предстоящата поява в България на услугата Mercedes Me Connect, с която автомобилът става част от дигиталния свят на клиента.

На летище „Лесново” до София се проведоха тестови шофирания с най-новите модели на Mercedes-Benz.