0

На автосалона в Лос Анджелис дебютира третото поколение на Mercedes-Benz CLS. Това никак не е случайно, тъй като САЩ е най-големият пазар на модела. Третата генерация на CLS продължава новата дизайнерска стратегия на Mercedes-Benz с отличителни изчистени форми и линии. В същото време дизайнът е препратка към непреходния дух на първия CLS, който създаде сегмента на купетата с четири врати и бързо превърна модела в дизайнерска икона.

Новият Mercedes-Benz CLS излъчва самоуверен спортен дух, предлага впечатляващ комфорт в комбинация с вълнуващи технологии на борда, заимствани от новата S-класа. Коефициентът на въздушно съпротивление от 0,26 e доказателство за впечатляващата аеродинамика на модела.

Новите задни светлини са с ромбоидни форми, а в дифузьора са интегрирани двете ауспухови тръби.

Новият Mercedes-Benz CLS е разпознаваем по изчистените линии и ясни контури на каросерията. Радиаторната решетка е по-широка, предните фарове са триъгълни, а задните светлини впечатляват със съвсем различните и непознати за марката форми. Интериорът на новия CLS взима най-доброто от марката и най-вече използва новите технологии от последната S-класа. Пред водача се виждат двата 12,3-инчови дисплея с висока разделителна способност. В новия CLS хармонично са съчетани кожа и дърво, като клиентите могат да избират между 64 цвята за осветлението на салона. Интериорът предлага пищен лукс и първокласен комфорт за четирима пътници, а обемът на багажника от 520 литра е достатъчно голям за куфарите им.

Интериорът предлага първокласен лукс и комфорт за водача и пътниците, както и 64 цвята за осветлението.

За задвижването на новия Mercedes-Benz CLS се предлага богата гама от изцяло нови 4- и 6-цилиндрови бензинови и дизелови турбодвигатели, както и хибридна версия. Моделът CLS 350 d 4Matic се задвижва от 6-цилиндров турбодизелов мотор с мощност 286 к.с. и 600 Нм, а по-мощния CLS 400 d 4Matic е с 340 к.с. и 700 Нм. Хибридният модел CLS 450 4Matic комбинира 3,0-литров 6-цилиндров редови бензинов двигател с 367 к.с. с електромотор, генериращ още 22 к.с. и 250 Нм. Новият електромотор EQ Boost подпомага двигателя с вътрешно горене при ускорение, като добавя тяга от още 250 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди.

В луксозния салон хармонично са съчетани кожа и дърво, а пред водача са двата 12,3-инчови дисплея.

Новият Mercedes-Benz CLS може да се оборудва с регулируемо въздушно окачване. В модела са внедрени и най-новите технологии, познати от новата S-класа, като безпилотните системи за управление и безопасност. Новият CLS може да се движи със зададена от водача скорост, да спазва дистанция в трафика, да спира сам при опасност на пътя, да завива самостоятелно, както и да се паркира абсолютно автономно. Третото поколение на Mercedes-Benz CLS ще бъде на пазара у нас през март 2018 година. „Нетърпеливи сме за новия CLS - един от най-успешните модели в портфолиото на Mercedes-Benz. Убедени сме, че с третото поколение на модела ще зарадваме не само лоялните почитатели на марката в България, но ще привлечем и нови клиенти”, сподели Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на „Силвър Стар”, официален представител на Mercedes-Benz за България.