0

Новият британски луксозен всъдеход Range Rover предприе следващата стъпка в развитието си и дебютира на автомобилната сцена като plug-in хибриден модел. Новият Range Rover PHEV има за цел да предложи устойчив лукс с нови нива на икономичност и проходимост, допълващи неговия легендарен финес и красота. За първи път клиентите, които избират флагманския високопроходим автомобил на Land Rover, могат да изживеят шофиране с нулеви емисии. Новият plug-in хибриден електрически високопроходим автомобил Range Rover P400e комбинира динамичен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател Ingenium с максимална мощност 300 конски сили и електрически мотор със запас от 116 к.с. (85 кВт).

В задната част изпускателните тръби са интегрирани в бронята, а светлините са без хоризонтални секции.

Общата мощност от 404 конски сили (297 кВт) осигурява на хибрида ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди и максимална скорост от 220 км/ч. Благодарение на електрифицирания силов агрегат, Range Rover P400e има пробег до 51 км в електрически режим (EV). Литиево-йонната батерия може да се зареди напълно за едва 2 часа и 45 минути. Новият Range Rover P400e има два режима на задвижване. Режимът Parallel Hybrid за шофиране по подразбиране съчетава бензиново и електрическо задвижване. Водачът може да оптимизира заряда на батерията или разхода на гориво с помощта на една от двете функции за управление на заряда.

На волана има сензорни бутони, а на централната конзола са поставени два 10-инчови сензорни екрана.

Функцията SAVE не позволява на заряда на батерията да падне под предварително избрано ниво. При функцията PEO въвеждането на дестинация в навигационната система активира функцията предсказуема оптимизация на енергията, която използва данни за надморската височина от вградения GPS за избрания маршрут с цел интелигентно комбиниране на електрическия мотор и бензиновия двигател за максимално увеличаване на икономията на гориво. Изцяло електрическият режим EV позволява на автомобила да се движи само с електрическия мотор, използвайки съхранената в батерията енергия, което е идеалното решение за тихи пътувания с нулеви емисии.

Range Rover е с ромбоидни LED фарове, решетката е с по-големи клетки, а светлините за мъгла са по-тесни.

Новият Range Rover P400e предоставя още по-високо ниво на финес, заедно с впечатляващи функции, които увеличават комфорта, променят преживяването при пътуване и за водача, и за пътниците. Предните седалки съдържат 24-степенно регулиране, докато отзад напълно обновеното купе и по-широките, по-меки седалки с накланящи се до 40 градуса облегалки и предлагащи 25 програми за масаж, благодарение на технологията за масаж с горещи камъни, създават спокойно и луксозно убежище.

Ако работите, докато се возите, разполагате със 17 точки на свързване, включително битови електрически контакти, USB, HDMI и 12V, 4G Wi-Fi точки на достъп за общо 8 устройства и удобни места за съхранение на вещи са проектирани за пътуващите по работа.

Изцяло електрическият режим EV позволява на автомобила да се движи само с електрическия мотор.

Новият Range Rover е оборудван с щора, управлявана с жестове, която се отваря и затваря чрез модерна система за управление с жестове, която засича движението на ръката на пътника. Щората се отваря само с един жест плъзгане назад пред огледалото за обратно виждане и се затваря с плъзгане напред. Новият Range Rover е проектиран и конструиран във Великобритания и ще се произвежда в британския завод на компанията в Солихъл. Всъдеходът вече може да се поръчва, като първите доставки ще стартират в края на годината.