0

В енсан Елего, мениджър на компанията Saveurs du Bout du Monde, предлага на своите клиенти, търговци на едро и дребно, маракуя, отгледана в Бретан, Франция, съобщава freshplaza.com.

Екзотичният плод прави огромно впечатление.

Реколта

„Миналата година имахме много малка реколта. Тази година обаче удвоихме площта, от която добихме продукция“, казва Венсан.

Необичайният за тези географски ширини плод се отглежда в оранжерия. Производството пък върви добре благодарение на високите температури в момента.

„С такива градуси оранжерията не трябва да се отоплява. Тя само предпазва растението, което расте в контролирана среда без използването на химикали. Растението покрива цялата стена на оранжерията. Стопанинът прави резитба само веднъж и след това прибира реколтата, когато плодовете сами окапят“, обяснява мениджърът.

Купувачи

Екзотичният плод лесно намира купувачи.

Основното предимство на местното производство е, че плодовете пристигат до купувачите с дръжките, което е знак за свежест. Нещо, което не може да се види при плодове, транспортирани с кораби в продължение на няколко седмици. В началото на сезона външният вид на маракуята не е много добър, но вкусът е отличен.