0

Т я е само на 29, но вече е запазена марка. И преди дни сключи поредния рекламен договор. Ханде Ерчел ще е лицето на мащабна кампания, която ще се излъчва в арабските страни.

Известната актриса, за чиято красота се носят легенди, подписа договор с парфюмерийната марка Laverne. Буквално веднага след това тя застана пред камерите на снимачната площадка за първата реклама в петзвездния хотел Swissotel. Декорацията бе от розови, бели и жълти цветя.

Рекламата на марката Laverne с участието на турската актриса Ханде Ерчел ще бъде излъчена в Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Оман, Кувейт, Йордания, Мароко, Либия и Катар. По-рано марката Laverne е сключила търговско споразумение и с любимата на футболиста Кристиано Роналдо, испанския модел Джорджина Родригес. Стана известно също така, че споразумението с Ханде е сключено за 1 година.

Унисекс

Laverne е нова марка за парфюми от Саудитска Арабия, произвеждаща унисекс аромати в концентрация Eau de Parfum. Но за феновете на актрисата е по-важно какво ще е следващото превъплъщение на Ерчел на екрана, след като изигра главната роля на Еда в романтичния сериал „Почукай на вратата ми“, който предизвика фурор в много страни по света. Партньор на Ханде Ерчел в този сериал и изпълнител на главната роля на Серкан Болат беше известният актьор Керем Бюрсин, с когото имаха и по-топла връзка. „Почукай на вратата ми“ приключи излъчването си с финал на 52-рия епизод на 8 септември 2021 г. по Fox TV. Тази година Ханде Ерчел се завръща на екраните в новия драматичен сериал "Двама непознати/Iki Yabancı", в който ще изиграе интересната роля на прокурор Лейлу. Там за втори път ще си поделят главните роли с Бурак Дениз, с когото си партнираха в романтичния сериал „Любовта не разбира от думи“.

Ханде Ерчел е любимка на българските зрители и с ролята на Селин в драматичния сериал „Дъщерите на Гюнеш“.

В периода от 2017 до 2018 г. Ханде Ерчел изигра и главната роля на Хазал в драматичния сериал „Черна перла“, в който главната роля бе Толгахан Сайъшман. В края на 2019 г. Ханде влезе в обувките на Азизе Гюнай в екшън сериала „Азизе“. Там тя играе с Бура Гюлсой, който вля живот на герой на име Картал. За съжаление поради нисък рейтинг сериалът „Азизе“ приключи скоропостижно, без никакъв логичен край.

Детство

Бъдещата актриса е родена през ноември 1993 г. в провинциалния турски град Бандърма, Балъкесир. Баща й работи в областта на търговията, майка й е домакиня. Ханде има сестра Гамзе, която е с една година по-голяма. Заради близостта във възрастта двечките се чувствали като близначки. Ерчел казва, че има малко, но много силно семейство, в което всички се обичат.

Тъй като е израснала в малък град, където всички се познават, родителите й не се страхували да я пускат да си играе безгрижно на улицата. Тя и сестра й прекарвали много време в игри с приятели в близкия парк. Досега Ханде поддържа връзка с приятели от детството.

От ранна възраст тя вижда себе си като актриса и играе във всички училищни продукции. До гимназията вече започва неизменно да получава главните роли. Освен това според Ханде тя била добра в рисуването. Любимите й художници са Салвадор Дали и Йергин Инан.

След училище Ерчел и сестра й постъпват в университета „Мимар Синан“ в Истанбул: Ханде учи турски език и литература, а сестра й – дизайн.

Миска

На 19-годишна възраст момичето участва в конкурса за красота "Мис Цивилизация Турция" и го спечелва. След това тя отива в Азербайджан, където се провежда конкурсът "Мис Цивилизация на света". Там тя губи от момиче от Черна гора, като печели второто място. След това Ерчел започва да се снима за лъскави списания. Започва да се снима в сериали през 2012 г., но първата й сериозна роля е в сериала "Дъщерите на Гюнеш" (2015). Там Ханде изигра скромното момиче Селин Йълмаз, най-малката дъщеря на 35-годишната г-жа Гюнеш. Според сценария, добре познат и на родната публика, бащата на семейството умира и Гюнеш се омъжва за друг, но животът с втория баща е непоносим за децата й.

През 2016 г. Ханде става лице на L'Oreal – рекламира боя за коса. Условие в договора е да не пипа цвета на косата си за една година.

Рекламни договори, сериали – Ханде е работохоличка и се справя отлично с многобройните си ангажименти. Тя се надява, че някой ден ще може да се появи на екрана с някоя изключително силна драматична роля. Много би искала да е на мястото на Натали Портман в „Черен лебед“.

Друго признание на актрисата е, че е силно влюбчива натура. При това връзките й са на показ, така че феновете й преживяват любовния й живот онлайн, почти в реално време. Но краят на една връзка не е толкова шумен колкото началото – за него се разбира, когато Ханде изтрие снимките на бившия си любим. Той прави същото – така социалните мрежи регистрират „развода“.

Трагедия: Загуби майка си през 2019 г.

През 2019 г. в семейство Ерчел се случила трагедия - майката на актрисата Айлин Ерчел починала. Дъщерята направила всичко, за да помогне на майка си, стана донор на стволови клетки, но нищо не помогна. Смъртта на майка й беше голям удар за актрисата и цялото й семейство.