0

В сички обичат ананас. Не само заради сладостта и приятния му аромат, но и заради ползите, които този екзотичен плод носи на организма.

Плодът е богат на витамини и минерали, включително натрий, калий, магнезий, желязо, фосфор и бромелаин. Последният насърчава разграждането на протеините, което означава, че когато пиете сок от ананас, губите тегло. Благодарение на комплекса от уникални ензими, които са част от бромелаин, тялото се отървава и от отоци. Само не забравяйте, че има както загуба на тегло, така и облекчаване на подуването само при условие че не удвоявате дневния си прием на калории.

Между другото сокът от ананас съдържа малко количество калории, можете да опитате диета с ананас или да организирате ден на гладно на сок от ананас.

Ползи

Ананасът е особено полезен за мъжете, тъй като влияе върху функционирането на репродуктивната им система, както и върху либидото и потентността. В интернет има много изследвания по тази тема. Разбира се, би било глупаво да се види в ананаса едновременно лекарство и лекарска препоръка, но защо да не започнете да приемате натурален сок от ананас, ако се появят „първите аларми“ за мъжкото либидо?!
Благодарение на редовния прием на сок от ананас могат да се коригират леки промени в хормоналните нива при мъжете. Пулпът и сокът на плода също допринасят за активирането на синтеза на мъжкия полов хормон тестостерон, който е необходим както за потентността, така и за либидото.

Профилактика

Ако в семейството няма деца и жената няма нищо общо с това състояние на нещата, може би причината е мъжкото безплодие, което понякога се случва поради неизправности в ендокринната система.
Тъй като ананасът е богат на фолиева киселина, която допринася за производството на хормона естрадиол в тялото, който е отговорен за качеството на мъжката сперма, се препоръчва да го пият всички мъже, които мечтаят за потомство. Ананасът значително повишава подвижността на сперматозоидите, докато при недостатъчно количество на хормона естрадиол тяхната активност е почти нулева.

Успокоително

Ананасът помага и на стреса. Ако централната нервна система е напълно отпусната, е необходим курс на прием на витамини от група В, а именно този плод е много богат на тях . Ето защо, за да не рухнете покрай другите поради проблеми в работата и в личния си живот, пийте сок от ананас, който също е полезен при намален имунитет.