Н якои смятат скумрията за най-скучната риба, но пък стане ли реч за лесно готвене, сякаш тя няма равни, а и костите не са толкова трудни за сваляте. Ето още една идея от gotvetesmen.com.
Скумрия със зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 кг средно големи скумрии
- 100 мл олио
- 500 г домати (може и от консерва)
- 200 г чушки
- 5 глави кромид лук
- 1 кубче гъбен бульон
- 1 връзка магданоз
- 1 лимон
- 250 мл бяло вино
- смлян черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Рибата се измива, почиства и посолява. Доматите, чушките и лукът се нарязват на кубчета, а магданозът - на ситно. Към тях се прибавя кубчето бульон и черният пипер. С получената смес се пълни рибата. Останалата зеленчукова смес се нарежда в тавичка, отгоре се поставя рибата. Пълнената скумрия със зеленчуци се залива с олио и вино и се пече на умерена фурна (180 градуса).