0

Н якои смятат скумрията за най-скучната риба, но пък стане ли реч за лесно готвене, сякаш тя няма равни, а и костите не са толкова трудни за сваляте. Ето още една идея от gotvetesmen.com.

Скумрия със зеленчуци

Необходими продукти:

  • 1 кг средно големи скумрии
  • 100 мл олио
  • 500 г домати (може и от консерва)
  • 200 г чушки
  • 5 глави кромид лук
  • 1 кубче гъбен бульон
  • 1 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • 250 мл бяло вино
  • смлян черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Рибата се измива, почиства и посолява. Доматите, чушките и лукът се нарязват на кубчета, а магданозът - на ситно. Към тях се прибавя кубчето бульон и черният пипер. С получената смес се пълни рибата. Останалата зеленчукова смес се нарежда в тавичка, отгоре се поставя рибата. Пълнената скумрия със зеленчуци се залива с олио и вино и се пече на умерена фурна (180 градуса).