0

„Готвя по интуиция и никога не се придържам към мерки и количества“, казва Катя Близнакова. Изпълнителката на вечния хит „Лиляно, моме“ е известна с кулинарните си умения. Издаде и книга с рецепти - „Едно нестандартно кулинарно пътешествие“. Ето една от тези интригуващи идеи, подходяща и за великденските празници, но не само - „Картофена торта“.

Необходими продукти:

  • 4-5 картофа
  • 1 кофичка рикота
  • 2 кофички бита сметана
  • синьо сирене
  • сирене бри
  • бейби спанак
  • 4 яйца
  • 4 чери домати
  • 1 краставица

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и се пасират. Рикотата се разбива със сметаната. В кръгла форма за торта се поставя на дъното една част от картофите. Върху нея се настъргва една част от сирената и се покрива с част от сместа от рикота и сметана. Разстила се останалата част от картофите. Върху тях се слагат задушеният и изцеден спанак, останалата част от сирената и се намазва отгоре със смес от сметаната и рикотата. Оставя се да стегне в хладилника. Изважда се и се освобождава от формата. Намазва се хубаво отвсякъде със сместа от сметаната и рикотата. Украсява се с яйцата, чери доматите и краставицата, слагат се и стръкчета магданоз.