0

Л ъвът е роден водач и победител, стреми се към възвишеното по астрологични характеристики. Иска да бъде на най-високото стъпало на живота, но обширните му замисли не винаги са съобразени с възможностите.

Лъвовете са хора на авторитета. Смели, жизнеспособни, верни и честни. Стават отлични разпространители на идеи, но самите те често не са техни генератори. Винаги се стремят към възвишеното и благородното. Даже тяхното самолюбие е насочено винаги към себеусъвършенстване. Обичат да властват. Помислите им са насочени да стигнат до най-високото стъпало на живота, но обширните им замисли не винаги са съобразени с възможностите. Забележителни оратори. Напълно убедени в своите възгледи, те не търпят възражения. В момент на гняв са способни да извършат неща, за които после съжаляват. Ако си отмъщават, го правят благородно.

Блясък

Имат стремеж към външно богатство, блясък, разкош, слава. Самите те обаче работят не повече, отколкото е необходимо. Имат навика да прехвърлят работата на другите. Прекалено снизходителни са към своите недостатъци. В приятелството проявяват вярност. Обичат рицарския жест. Най-слабото им място е ласкателството. Техните идеали са обикновено практични, те искат да ги изживеят, а не само да говорят за тях. Интелигентността на околните определят по това доколко разбиранията им съвпадат с техните. Способни са на жертви за справедливата кауза. Подобно на животното лъв, който, ако не сполучи да улови жертвата си при първия скок, не я напада повторно, и те не обичат да повтарят своите опити. Способностите им не са многобройни, но са здрави и дълбоки в съответната област.

Отлични педагози за своите деца. Винаги готови да защитят тези, които обичат. В сравнение с останалите зодии, Лъвовете обичат най-много забавленията. Не обичат да напрягат много ума си, но въпреки това тяхната интуитивна сила им позволява да придобиват знания и да постигат успех. Куражът им при нещастие е една от най-забележителните им черти. Запазват своята младост и дух. Техните недостатъци са: безразсъдност, нетърпение, лукавство, измама, гняв, долни амбиции и страсти на плътта. Съдбовната мисия на Лъва е да постига слава и да бъде водач, да осигурява закрила. Неговите амбиции са големи, но постиженията не винаги са в рамките на очакваното. Лъвовете са честни, в тяхната наивност има нещо трогателно. Често те просто не могат да проумеят, че някои могат да нямат същите понятия за честност като тях.

Авторитет

Тяхната личност се проявява с голям авторитет. Имат вяра в себе си и съумяват да вървят напред. Имат склонност да бъдат романтични, идеалисти, амбициозни, влюбени в себе си, темпераментни, верни, с широки пръсти, властни, предани, великодушни, почтени, справедливи и понякога прекалено смели. Проявяват естествен устрем да бъдат център на внимание, към децата (особено собствените). Щедростта им привлича приятелството на хората.

Символ

Лъвът е царят на животинското царство. С внушителната си грива и мощен рев той внушава силно присъствие. Защитава територията си на всяка цена и с всички възможни средства, особено малките си. Изправен в лицето на някаква опасност, Лъвът жертва себе си в името на своите приятели и на хората, за които отговаря. Много от митичните фигури се представят чрез лъва, който е един от символите на властта и благородството, а от друга страна на слепотата и тиранията. Кришна в Гита е лъв сред животните, Буда е лъв в Шакия, Христос е лъвът на Юда, Али - синът на Мохамед - е лъвът на Аллах, а в гръцката митология лъвът е Хелиос или Аполон.

Контрол

Лъвовете са родени лидери и това им личи. Обичат да владеят ситуацията и всичко им се получава без излишен натиск, съвсем естествено. Истината обаче е, че Лъвовете не винаги сами поемат контрола над ситуацията. Често се случва така, че хората просто им дават "юздите" и се оставят на добрата лидерска интуиция на зодия Лъв.

Скромността не е присъща за представителите на зодия Лъв. Те обичат да се чувстват уверени и това да личи. Представителите на зодия Лъв имат самочувствие в себе си и не се свенят да го показват. Представителите на зодия Лъв са честни, може би прекалено честни понякога. Държат на фактите и не ги преиначават, макар понякога това да наранява околните. Затова близките приятели на Лъва са малко, но свикнали с неговите привички, болезнена честност и понякога натрапчива увереност.

Държат на външния си вид. Те обичат често да посещават козметични салони и да пазаруват. Лъвовете са изявени почитатели на луксозните стоки и дестинации. Търде голямата самоувереност на Лъва често се бърка с липса на чувствителност. Представителите на зодията са много емоционални, но няма да ги видите да го показват пред кого да е. Те си позволяват да са раними само пред най-близките.

Нямат нужда от много хора, само от правилните. Макар Лъвът да обича да е в големи компании и да е център на внимание, истински близките му хора се броят на пръсти. С тях той споделя най-интимните си чувства и разкрива истинското си лице. Лъвовете са верни приятели. Най-близките им дори са наравно със семейството. Лъвът дава много на приятелите си, макар трудно да печели истински такива заради специфичния си характер. Лъвовете се гордеят с това, което са и смятат, че нямат нужда да се променят. Обичат в себе си както положителните, така и отрицателните качества.

Държат на приятелите и семейството си, но не забравят понякога, че егоизмът в малки дози е здравословен. В някои ситуации оставят себе си на преден план, без да се чувстват гузни. Не обичат еднообразието. Рядко ходят в едни и същи заведения. Обичат ежедневието и свободното им време да са пълни с приключения и нови начинания. Екстремността им е в кръвта, а експериментите - задължителна част от всеки аспект в живота им.

Брак

Лъвът трябва да пристъпя към женитбата с максимална предпазливост и разумност. Бракът е най-щастлив със Стрелец, Овен, също и Близнаци. Разбират се с Водолей и Везни. Лъвът обича честта, великодушието, високите длъжности, тържествата, разкоша, великолепието, лукса, ласкателството, справедливостта, мъжката гордост, възвишеното, авторитета, драматизма. Лъвът мрази посредствеността, недъзите, критиката, подлостта, страхливостта, интригите, измамата. Силата му е във външното проявление на чувствата, голямата морална и физическа сила, която му позволява да се налага. Съдбата на Лъва е да има слава и да бъде знаменитост, па макар и само в своя приятелски кръг.

Роман

Лъвовете астрологично са предопределени да бъдат щастливи в личен план, макар и цял живот да търсят идеалния партньор. Обикновено интимният живот на Лъва – и на мъжа, и на жената, е наситен. Впуска се от роман в роман – най-често с един и същ партньор, но понякога и с постоянна смяна на все нови и нови. В повечето случаи Лъвът е изключително привлекателен в очите на околните. Голяма част от представителите на този знак отделят огромно внимание на външния си вид и на това как се представят пред тези, които могат да им бъдат партньори.

Лъвът, повече от която и да е друга зодия, обича и има нужда да го хвалят и това понякога стига до маниакалност. Понякога Лъвът стига до крайност и без изобщо да се съмнява в своята тотална и единствено възможна безупречност той се превръща в тиранин в личните отношения.

Характеристики

 • Качество - неподвижен
 • Елемент - огън
 • Управляваща планета - Слънце
 • Девиз - "Аз съм" или "Аз искам"
 • Ключова дума - „сила“
 • Цвят - оранжев, жълт, син
 • Ден - неделя
 • Минерали - диамант, рубин, кехлибар
 • Метал - злато
 • Щастливи числа - 1, 10, 19, 28
 • Съдбоносни години - 19, 26, 33, 40, 47 и т.н. през 7
 • Иска да го боготворят

Лъвът повече от всяка друга зодия е нужно да бъде обичан и най-вече да е обожествяван.

Понякога тази потребност води до тотална параноя, че никой (най-вече този, на когото държат) не ще да ги обича. Това поражда поредица от съмнения, но водени от зодиакалната си мързеливост Лъвовете рядко показват чувствата си, което още повече усложнява положението. За успех в любовта на тези Лъвове им е необходимо да разберат, че този, който ги обича не винаги е в състояние да ги хвали. Тези Лъвове имат нужда да разберат, че не им е нужен този, който само ги хвали, а този, който вижда и приема слабостите им и по този начин ще се почувстват обичани.

Вторият типичен проблем за някои от Лъвовете е: “Той/тя не ме разбира”. Като доста емоционален знак, Лъвът има нужда във всеки един роман да влага цялото си сърце и обикновено не се интересува от мимолетни увлечения. Лъвът трябва да забрави и за уникалната си способност да се обижда за щяло и нещяло. Той е в състояние да превърне и най-дребната подробност в голям проблем – от мухата да направи слон.

Често Лъвът се води от емоции и естетически критерий и рядко вниква надълбоко в нещата и душата на партньора. Действа на принципа, че с партньора ще бъдат красива двойка, вместо да мисли дали и двамата ще бъдат щастливи. Затова е лесно разочарованието при липса на дълбока емоционална връзка.

Лъвът трудно би се разделил по собствена воля с този, в когото се е влюбил и смята, че е оценил по достойнство качествата му. За Лъва може да прекратява и възражда романи, да се развежда и да се жени отново за един и същ човек. Като всеки нов път мисли, че трудностите са преминали или са преодолими, докато отново не осъзнае, че всъщност това не е така.

Трудно е за Лъва да си намери партньор за дълго време. Този зодиакален знак е надарен с интелект, но често губи способността да разсъждава логично, когато стане реч за любов. Лъвът се нуждае неистово от лично щастие, но то не винаги и на всяка цена е постижимо точно с човека, когото си е набелязал.

Няма безоблачна връзка и Лъвът трябва да разбере, че ако се кара с партньора, то е защото има много неща за изяснява и обсъждане в отношенията между двамата. Лъвът трябва да се научи да си признава грешките, а първата стъпка към това е да превърне караницата в конструктивна беседа. Често Лъвовете имат лоша репутация в любовта, колкото и този знак да е надарен с огромно количество положителни качества. Затова Лъвовете трябва да доказват сериозността на намеренията си и дълготрайността на чувствата си.