0

В енера влезе в съзвездие Рак и жените официално взеха властта, поне по астрологични характеристики.

За това небесно начинание спомогна и противостоянието между Меркурий и Плутон по оста Рак - Козирог, което бе най-силно вчера, но ефектът му ще се усеща още дълго време. Принципно противостоянието на двете най-отдалечени една от друга планети, каквито са Меркурий и Плутон, винаги се е приемало за най-подходящо за флиртове. А взаимодействието му с Рак – Козирог дава възможност за укрепване на връзките от всякакъв характер. Тези космически отношения създават и предпоставки за хармонизиране на вътрешния мир, те са позитивни и носят утеха, казват астролозите.

В търсене

По астрологични характеристики се смята, че до 10 август, когато Венера ще си взаимодейства с Рак, е най-доброто време за търсене и намиране на втора половинка. Това е отличен период и за сключване на интимни съюзи – независимо дали ще са ознаменувани от сватба или ще са в душите на влюбените.

Сега всеки флирт за една нощ има възможност да прерасне в нещо голямо и постоянно. Както би казал някой романтично настроен, флиртът за една нощ стана хиляда и една нощи.

Венера е планета, носеща най-силно женската енергия, което означава, че сега дамите властват и получават допълнителна харизма. Най-силното женско обаяние този път ще бъде сред представителките на зодиите Телец, Риби и Везни.

Това е идеално време и за грижи за тялото, за стартиране на диети, които ще доведат до краен успех (тук обаче важи принципът, че Господ дава, но в кошара не вкарва – тоест само с усилията на волята диетата ще има краен положителен резултат).

Венера сега покровителства жените да придобият по-голяма увереност и да станат още по-привлекателни за мъжете.

Мъже

Венера и Рак до 10 август помагат и на жените, и на мъжете в търсене на втора половинка. Вълшебно време за романтика, когато наистина вечерята на свещи може да свърши много работа. Това влияние се усеща най-силно в началото на периода – до края на месеца.

Времето е прекрасно и за семейството. Сега небесните тела покровителстват всичко, свързано с дома и семейството. Време за откровения и прошки. Чудесен период, който съвпада и с ваканциите. А това означава, че съвместните почивки могат да се превърнат в незабравимо време за цялото семейство.

По астрологически характеристики сега е много добро време за закрепване на вярата в себе си. Но трябва да се внимава все пак да не се надценяваме, което може да бъде по-опасно дори от самоподценяването.

И да се знае, че в крайна сметка по астрологични знаменатели всичко зависи от наталната карта на всеки един.