0

Р азбира се, най-лесното нещо е да се види какво е бебето на видеозон. Но в сериала „Вятърничав“ всичко е старомодно. Като се започне от музеите, в които живеят героите, и се стигне до схлупената къщурка насред полето, в която Рейян и Миран консумират любовта си. Затова не е странно, че хубавицата с къдрава грива използва бабини деветини, за да е в час. А коскоджамити бизнесменът Миран се е подготвил – има две кутии боя, синя и розова. Защото или ще е момче, или ще е момиче. Ето го и забавния диалог между двамата, който гледахме в понеделник.

- Рейян, какво правиш?

- Тест със сол.

- Тест със сол? Това поредното измислено поверие ли е?

- Стига си се шегувал с нашите поверия. Аз вярвам на медицината, но тези методи са нужни, защото ти си потаен.

- Добре, ясно. И как се прави тестът?

- Докато солта в шепите ми свърши, ще я сипвам на главата. Ако, след като солта свърши, ме засърби носът, ще е момче. Ако е устата, момиче.

- Рейян, чуй ме, бабата на Мелике добре ви е изиграла. Е? Кое те засърбя – носът или устата?

Рейян започва да си чеше главата.

- Рейян, като си изсипа толкова сол на главата, е нормално.

- Стига, така се правеше, помня.

Рейян е сърдита на Миран, че не й съдейства:

- Каза или момиче, или момче...

- Така е, не съм ли прав?! Или ще е момиче, или ще е момче.

- Сега ще видиш ти – заканва се Рейян и хвърля шепа сол по Миран.

- Но не чакай резултат от мен – уговаря се той.

След като този опит със солта не се е получил, Рейян пробва друг метод.

Тест с ножица и нож – слагат се под възглавници. Ако седне на възглавницата, под която е ножът, момче, другата – момиче. Само че Миран скрива ножа и ножицата под килима. Затова Рейян се оказва седнала върху чорап (първи в сериала – по традиция в турските сапунки в стаите никога няма разхвърляни дрехи, а гардеробите са толкова малки, че е странно къде побират всичко. Освен това леглата са винаги безупречно опънати, без гънка. Но това е отделна тема). Рейян бърка под възглавницата и вади чорапа. Разглежда го така, сякаш никога не го е виждала. А Миран я съветва да пита бабата на Мелике какъв е полът на детето, ако седнеш върху чорап.

Въпреки че бъдещите родители разбират пола на детето на първия ултразвук, все още съществуват много древни знаци, които са предсказвали кой ще се роди - момче или момиче. Всяка бъдеща майка е чувала поне едно от тях от своите родители или приятелки по време на бременност. Рейян вече изпробва и друго - един от най-популярните бабешки методи е гледанката с пръстен. За да я пробвате, ви трябва пръстен (за предпочитане златен, а още по-добре да е халка) и конец. Някои жени с по-дълга коса могат да отскубнат един косъм и да го ползват вместо конец. Вярва се, че това допринася за точността.

Връзвате пръстена на конеца или косъма и държейки го в ръка, го отпускате да виси над бременното коремче. Постепенно той сам ще започне да се върти. Ако е в кръг, вътре се крие момиче. Ако се движи напред-назад, значи е момче.

Ето и още някои признаци, за които сценаристите на „Вятърничав“ Еда Тезджан и Ферайе Шахин не се сетиха.

Кожни промени

Много бременни жени изпитват забележими кожни промени поради хормонални промени в тялото. Вярва се, че ако кожата стане мазна, ще се роди момиче, ако е суха, ще се роди момче.

Тъмна линия на корема

Оказва се, че по вертикалната линия, която се появява на корема на бременната жена, може да се предскаже и полът на детето. Ако линията не надхвърли пъпа, тогава ще се роди момиче, ако продължи, тогава ще има момче.

Тест със сода

Необичаен знак казва, че ако изсипете две супени лъжици сода за хляб в урината на бременна жена и тя съска, ще се роди момче. Ако нищо не се случи, ще бъде момиче.

Космалаци

Ако депилатоарът е безсилен и ви никнат повече и по-гъсти косми от обикновено, това означава, че отрочето ще е мъжко. Ако няма промени, значи е момиче.

Същото важи и за косата на главата: гъста и лъскава - знак, че очаквате момче, а ако стане по-слаба и скучна, тогава ще се появи момиче.

Как се разпределя тежестта?

Жените, чието тегло е концентрирано само в корема по време на бременност, очакват момче. Ако е равномерно разпределено по тялото – момиче.

Височина на корема

Един от най-често срещаните признаци: ако коремът на бременната жена е разположен по-надолу, тогава ще се роди момче. Ако коремът е високо, това е момиче. Но според някои източници е точно обратното.

Позиция за сън

Вярва се, че ако бременната жена спи на лявата си страна, ще има момче, а ако спи на дясната страна, ще има момиче.