0

Л ятото вече ни намига с усмивка и подсеща, че е време да влезем във форма. Извадете банския костюм, облечете го и оценете с критичен поглед отражението в огледалото. Ако паласките преливат от банския, то не е никак лоша идея да се погрижим за фигурата. Имаме около месец време до плажа, предостатъчно, за да изваем талия, ханш и бедра. Сред стотиците диети, които се предлагат, е добре да изберем здравословна и балансирана. Такава диета ни предлага bonduelle.bg. Тя изисква спазването на няколко прости правила и поставя ограничения в храненето, които не бива да прекрачваме, ако искаме да постигнем дълготраен резултат.

Протеини

Сладките продукти и тези, направени от тесто снабдяват тялото с въглехидрати, които моментално се превръщат в телесни мазнини. Когато ограничите тестото и сладките продукти, тялото ви моментално променя своя метаболизъм. Което е по-важно, вместо да се снабдявате с енергия от шоколада, вие го правите от собствените си натрупани мазнини. Резултатът? Най-доброто на тази диета: не стоите гладни, но продължавате да сваляте килограми. Как? Като замените всичко направено от тесто и приемате повече протеини. Тази диета има смисъл, само ако се превърне в начин на живот. Няма нужда да се отказвате от вашия основен източник на въглехидрати - хляб и паста. Достатъчно е да ограничите тестото до голяма степен. След като постигнете тялото на вашите мечти, може да започнете да включвате въглехидрати постепенно и на малки порции. Ако пак започнете да хапвате тесто и сладко всеки ден, ще възвърнете отново теглото си.

Холестерол

С добре балансираната диета нивото на холестерола в тялото ви ще се понижи. Ще се понижи и кръвното ви налягане. Три месеца са най-добрият срок за тази диета. За този период ще свалите килограми и стопите нежеланите мазнини бързо и трайно.

Балансираната диета ви поддържа млади. Човешкото тяло се състои главно от протеини. Когато тялото ви консумира протеини, вместо с тесто вие го снабдявате с аминокиселини – те са като тухли, които създават тъкан. Клетките в тялото ви ще се регенерират и вие ще изглеждате по-млади и красиви. Ще забравите за подкожните мазнини, кожните проблеми, проблемите с косата, ноктите, тъмните кръгове под очите или увехналия тен – кожата ви ще заблести.

Позволени

Трябва да избирате чисто месо с малко мазнини, най-добре пилешко или пуешко, нискомаслени сирена, както и морска или речна риба. Важно е да пиете поне 2 литра вода на ден. Водата пречиства тялото от токсините и излишните метаболитни продукти. Сладка, хляб, продукти от тесто – тази диета драстично ограничава приема на въглехидрати от тези продукти, тъй като те са причина за трупането на мазнини, което е равносилно на покачване на килограмите и подкожните мазнини. Най-добрите мазнини за нас са ненаситените, а те се съдържат главно в растенията и рибата. Балансираната диета силно препоръчва ядките и бадемите. Нужни са в големи количества зеленчуци и плодове. От тях тялото ни се снабдява с въглехидрати; те са по-полезни от въглехидратите, които се съдържат в сладките, хляба и другите продукти от тесто като банички и кифли. За да стопите мазнините и да изглеждате по-красиви, не е достатъчно само да смените хранителния си режим. Трябва и да се движите повече. Само по този начин ще укротите метаболизма на хормоните, които са отговорни за покачването на теглото. Редовните упражнения ще имат невероятен ефект върху вашия метаболизъм и това ще ви помогне да поддържате тънка талия. Може да изберете бързо ходене, плуване, джогинг, каране на колело.

Примерно меню

Закуска:

Ръжен препечен хляб, 2 парченца шунка, резен нискомаслено сирене, 1 чаша кисело мляко

Втора закуска:

1 ябълка

Обяд:

Сьомга, приготвена без допълнителни мазнини, пресен патладжан, задушен с 1 чаена лъжичка зехтин, 2 оризови крекера, купа плодова салата от сезонни или замразени плодове

Следобедна закуска:

1 купичка нискомаслено кисело мляко

Вечеря:

Риба (треска, хек, камбала), пържена без олио, в незалепващ тиган, 10 спаначени листа, поръсени с лимонов сок, няколко листа от маруля с чаена лъжичка зехтин и 2 крекера