0

Р олята на богатия бизнесмен Арнав Сингх Райзада направи Барун Собти звезда от индийските сериали. Любовната история на неговия герой и Куши Кумари Гупта, изпълнена от актрисата Саная Ирани, предизвика неистов зрителски интерес по целия свят. Но Собти никога не е мечтал за актьорска кариера. И сега, когато кариерата му е отново в небивал възход, не съжалява, че е загърбил детските си мечти.

Семейство

Родителите на бъдещия актьор били далеч от изкуството. Баща му Радж Собти се занимавал с малък бизнес, майка му Вину ръководела домакинството и отглеждала децата – Барун и сестра му. Самият Барун никога не е гледал към света на киното. Той е роден в Делхи на 21 август 1984 г. и започва да се интересува от футбола още докато е в училище, мечтаейки да стане професионален спортист. С течение на времето обаче той осъзнава, че футболистите нямат бъдеще в Индия, така че изоставя спортната си кариера.

След колежа Собти работи 7 години като мениджър в Jindal Telecom, която предоставя мобилни комуникационни услуги на граждани. И можел да продължа да работи скучната си професия, ако не била щастлива случайност. Най-добрият му приятел Каран Уахи, амбициозен актьор, го подканя да се яви на прослушване поне веднъж. Но Барун Собти се срамува. И тогава Каран взема инициативата в свои ръце, хваща приятеля си за ушите и го води на кастинг.

Снимки

Режисьорът харесва снимките толкова, че избира Собти за главната роля, а на Каран дава второстепенна. За съжаление този проект не е успешен, което не работи добре за самочувствието на бъдещия актьор. Следва друга, епизодична роля. И тогава идва драмата „Среща на сърцата“, която му носи успех. Публиката вече обича актьора, но тази симпатия не е нищо в сравнение с любовта, която ще избухне покрай „Пътеки към щастието“. Сериалът се продава успешно в САЩ, Великобритания, Русия, Грузия, България, Румъния, Египет, Казахстан и други страни. И навсякъде зрителите полудяват по усмихнатия Арнав. Достатъчно основание той да се ориентира окончателно към актьорството.

Пропадане

За съжаление след тази роля има дълъг спад. Медиите твърдят, че кризата докарала Барун Собти до депресия, а това пък го предизвикало да дави проблемите си в алкохол. Много алкохол. Стига се дотам феновете да изпадат в ужас при вида на своя любимец. Някога красив и поддържан, секссимвол, той започва да прилича на пияндур. През 2020 г. Барун се завръща на екрана в криминален трилър, който му донася няколко награди. А сега кариерата му отново е във възход и проблемите изглеждат овладени напълно.

Разочарование

Единственото, което разочарова зрителите е, че екранната любов със Саная Ирани не се пренесе в живота. Барун се запознава с бъдещата си съпруга Пашмин Манчанда, когато е в 9 клас. На 12 декември 2010 г. те правят скромна сватба в тесен кръг от роднини. Жена му няма нищо общо с киното и работи в международна компания. През 2019 г. се ражда дъщеря им Сифат, а през април 2023 г. се сдобиха и със син, когото кръстиха Мир. Днес Барун Собти е по-щастлив от всякога и чувства, че на 39 години е поел по нов път към славата.