0

П лодовата диета, наричана от някои диетолози още плодолечение, е сред най-добрите и полезни диети според проучвания на специалисти. Режимът не е никак труден за спазване, а същевременно с нея не се изпитва умора или силен глад. Ако все пак се появят подобни симптоми, то те са по-рядко в сравнение с останалите видове диети.

Продължителност 

Продължителността на плодовата диета е различна - за някои хора може тя да бъде само един ден, за други може да продължи 3 дена, а за трети може да бъде цяла седмица. Продължителността на тази плодова диета зависи от целите, които сте си поставили, дали искате да отслабнете, или да прочистите организма си, пише lechitel.info .

Диетолозите препоръчват да направите една плодова диета винаги, след като минат празници дори да е с продължителност само един ден. По този начин вашият организъм ще се прочисти от токсините, натрупани през тези дни, и ще се почувствате много по-добре!

Период

Ако за първи път решавате да спазвате плодова диета, то препоръчителният период, с който трябва да започнете, е 5 дена, защото по-дългите периоди (примерно 10-дневна диета) ще се окажат тежки и изтощителни за организма ви.

Меню 
Плодовата диета включва ежедневно приемане на:
1 – 1,5 кг пресни плодове
кафе без захар
4 билкови чая с мед и лимон

Примерен режим на хранене за 1 ден:
Сутрин 8 ч. - плод
10 ч. - билков чай с мед
12 ч. - билков чай с мед и лимон
14 ч. - плод
16 ч. - билков чай с лимон
18 ч. - плод
20 ч. - билков чай

Особености

Една от най-характерните особености на този вид диети е изключителното разнообразие от продукти, които може да се използват, но задължително да са плодове: банани, киви, портокали, ябълки, сливи, грозде или други, които предпочитате.

Ефект 

Ефектът, който ще постигнете, зависи от продължителността на периода, за който сте решили да спазвате плодова диета и началното ви тегло и физическа форма. Обикновено след преминаването на един два цикъла с плодова диета се губят около 3 килограма от собствената телесна маса. Освен загубата на телесно тегло друг положителен момент в спазването на плодова диета е прочистващият ефект. Освен това диетата има и благотворен ефект върху кожата, която след режима започва да сияе!