0

Е легантност, хитови за сезона цветове и драматични елементи подчертават най-новите колекции на мокасини, пантофи и лоуфъри. Дамите и господата, залагащи на бизнес стил, ще имат възможността да избират от богато разнообразие – от семпли модели до екстравагантни обувки.

Рамка

Най-търсена е визията, която залага на стопроцентов контраст – обувки в класическия черен цвят и бели високи чорапи. За едни комбинацията е шедьовър, а за други – проява на лош вкус. Нашият съвет е да се потопите в света на последните тенденции, в случай че те отговарят на личните ви представи за красота. Обикновено съчетанието е с черни лоуфъри, отличаващи се с груба форма, объл връх и висока подметка. Този тип защитава крака, създавайки му стабилна основа, илюзорно  го издължава и кара глезена да изглежда по-тънък.

Ако се развивате в света на бизнеса, вероятно вашите изисквания ще са обвързани с ненатрапчиви модели. Такъв тип са мокасините, като много от моделите при дамите са оцветени в свежа палитра – жълто, оранжево или синьо.

При мъжете цветовете се ограничават до четири – черен, кафяв, син и сив. Нестандартният ход при тях е покупката на цветни чорапи – отлични за офис средите.

По отношение на декорацията се срещат връзки, ресни, метални елементи или мъниста. При чифтовете, предназначени за официални събития – сватби, кръщенета, рождени дни и пр., такива липсват. При жените изборът е остър връх!

Индустрия

Най-разпространените материали в обувната индустрия са естествените кожа и велур. Неслучайно те се налагат и при изработката на мокасини. Кожата е трайна и надеждна, осигурява удобство и топлообмен, който е подходящ за всеки от четирите сезона. С времето основата се отпуска и така любимият чифт се превръща в още по-удобен. Минусите са драстично по-малко – висока цена, измами със синтетични материали, заблуждаващи потребителите, и неписаното правило, че кожата не бива да е в графа „ежедневни“. Велурът от своя страна придава чар, стил и неподправена елегантност. Има отлични дишащи свойства и според мнозина е спасение за уморените крака. Адаптира се лесно към формата на стъпалото, тъй като е изключително гъвкав. Негативите са отново висока цена, особено при ръчно изработените модели, лоша устойчивост на прах и мръсотия, както и трудната поддръжка.

Независимо какъв е вашият избор задължително закупете спрей, боя и подходящи препарати за почистване. Прането на обувки от този тип в машина не е препоръчително. Съществува възможност да навредите на вида им или да нанесете непоправими щети.

Стил и удобство за децата

Да избереш страхотни детски обувки, едновременно удовлетворяващи изискванията на малките и техните родители, е изключително трудна задача. Мокасините ще се наложат при малчуганите с пълна сила при по-официален дрескод. Освен цветовете като преобладаващо розово при момичетата и синьо при момчетата обувките  отбелязват голямо предимство, а именно лесното огъване на подметката. Това е едно от първите условия на ортопедите, обещаващи правилно и безпроблемно ходене.