0

И зборът на интериорен стил в коридора има ключова роля, а причината – това е визитката на дома или първата стъпка от вътрешния ви свят, непознат за мнозина. Трябва да знаете, че цветовата гама, обзавеждането от винтидж до минималистична линия и декоративните щрихи издават част от вашата същност, вкус и предпочитания. Разбира се, изпипаният в детайли вид цели не само добро впечатление у околния, а и вътрешна наслада за вас самите.

Линия

Нашият съвет, подкрепен от мнението на редица специалисти в областта, е да боядисате стените в бяло. Тенденцията за снежен нюанс през лятото се завръща. Този популярен метод цели само едно – да създаде илюзия за повече пространство. В това число обаче собствениците се радват на чистота и уют. Независимо дали ремонтирате по проект, изграден по последни тенденции, или сами пазарувате, реализирайки лично изградения за помещението план, ще се натъкнете на преобладаващите прави линии – това е така, защото коридорът има нужда от своята строгост. Свод вместо врата е страхотна идея! Създаването на повече въздух между различните стаи е добра връзка, осигуряваща удобство на живеещите.

Кът за вещи

По отношение на обзавеждането – колкото и малък да е вашият коридор, обособете кът за сядане, където може да се обувате или събувате. Разбира се, диваните са най-желани, но не всяко строителство позволява позиционирането им във входната част. Може да разчупите стила с табуретка, разположена в близост до огледало например. Всъщност огледалата, особено прикрепени на бяла основа, имат огромно влияние. А и кой не желае да се види за последно, преди да напусне дома си, отправяйки се за офиса или приятелска среща?

Най-добрата инвестиция, но за съжаление и най-голямата, е вграденият гардероб. При поле за изява изобщо не се замисляйте. Това е вашият шанс да създадете кът, който ще използвате всеки ден, и то непрекъснато, а и освен това ще съберете много от вещите си, като обувки, чадъри и пр.

Ако идеята за чисто бяла картина не ви допада, то може да заложите на контраст, купувайки тъмен гардероб или шкаф. Каквото и да изберете, задължително изисквайте наличието на вратички, така съдържанието няма да се замърсява, защото колкото и честа да е поддръжката на терена, отвън навътре праховите частици намират своя път.

Поддръжка

Допълнителният декор не бива да се пропуска. Красиви и носещи топли чувства са семейните снимки. Една в ъгъла или на стената ще ви загатва, че вече сте у дома, близо до любимите си хора. Коридорът обикновено не е най-светлата стая, но това не бива да ви притеснява. Макар неподходяща за отглеждането на растения, тя изглежда добре украсена с изкуствени такива. В списъка влизат още картини, сувенири, вази и пр. Изборът е ваш!

Удобни и подходящи са плетените кошове, някои от домакините ги използват за мръсни дрехи, други за шапки, трети за чанти...

Чистете помещението на три-четири дни, като задължително забърсвайте насъбралата се прах. Миенето на пода е препоръчително на седем дни в зависимост от подовата настилка. Всекидневно обаче пръскайте с освежителен спрей, избирайки харесван аромат.