0

К онцерти на Братя Мангасарян и Орлин Павлов са само част от наситената програма, с която стартира четвъртото издание на Sofia Summer Fest. Тази година летният фестивал на София ще се проведе от 30 юни до 30 септември на познатата локация в Южен парк II, зад музея „Земята и хората“.

Откриване

Откриващото събитие е за SOFIA FINEST. То се завръща това лято с още по-вълшебни коктейли, повече музика и артистични изпълнения. Събитието ще се проведе от 30 юни до 2 юли под надслов If life was a cocktail („Ако животът беше коктейл“).

Всеки един от трите дни ще бъде посветен на различна тема, която ще развълнува ума и сетивата ни с разнообразни културни изживявания и вълшебни коктейли.

На 30 юни 2023 г. ни очакват различни проявления на темата „Изкуство“ под формата на изложби, артинсталации, актьори на кокили и любимото ни рисуване и вино.

На 1 юли 2023 г. ще се понесем на музикалните DJ вълни на Marten и Artone между 16 и 20 часа.

Marten Roberto е познат на феновете с множеството си роли на DJ, тв водещ, радиоводещ и продуцент, с което има активен принос към развитието на музикалната култура у нас.

Веднага след тях ще се насладим на концерт на Орлин Павлов & JP3 от 20 часа.

На 2 юли 2023 г. темата „Пътешествия“ ще ни поведе на вълнуващи приключения из близки и далечни страни, докато гледаме и слушаме фантастичните истории на пътешественици и авантюристи, които обикалят света и попиват от вкусовете на живота. Организаторите са подготвили специален куиз, в който могат да участват до 20 отбора напълно безплатно.

Театър

На 3-ти столичани ще имат възможността да се потопят в театралната магия с постановката „Операцията“ с участието на Орлин Горанов, Миглена Стоева, Тони Минасян и Мариан Бачев.

През юли в програмата ще видим още спектаклите: „Спусък“ с Яна Маринова, Димитър Живков, Ива Караманчева и Теодор Папазов, „Извънредно любовно“, с участието на Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова, „Жена ми се казва Борис“ и „Баща ми се казва Мария“.

Любителите на театъра ще имат възможността да се насладят и на „Аз и ти, преди ние", постановка с участието на Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов, „Горката Франция“, постановка с участието на Александър Дойнов, Александър Кадиев, Екатерина Евро, Фахрадин Фахрадинов и Анелия Луцинова, „Кучки“, постановка с участието на Станимир Гъмов, Невена Бозукова, Албена Павлова, Даниел Пеев и Петьо Петков-Шайбата и др.

Деца

Организаторите са помислили и за най-малките, като ще могат да избират между представленията „Макс и Мориц“, „Червената шапчица“, „Приключенията на Лукчо“, „Трите прасенца“, „Малкото зъбче“, „Приказка за важните неща“ и „Музикалница“. Бон-Бон също ще се изявят на 31 юли.

Летният фестивал на София отново ще предложи на столичани и гости на града богата културна програма с много музика, театър, кино, забавления за деца, храна, напитки и едно цялостно фестивално преживяване в сърцето на столицата.