0

В еликден чука на вратата и само след броени дни повечето от нас ще попаднат в неустоимия плен на кулинарните изкушения.

Неписаното правило е, че по празници калории не се броят, особено когато празникът е Великден, а на следващия ден - Гергьовден. Граничи с истинска лудост да си наложиш диета, когато на масата са сервирани вкусно агнешко и ароматен козунак! В такива моменти е нормално човек да си разреши няколко дни обилно похапване и да се наслади на деликатеси! Да си го кажем без повече увъртане – очаква ни обилно хапване по празниците, което със сигурност ще се отрази на размера на талията. За да избегнем риска от смяна на тоалетите с поне един размер нагоре, оптималното решение е да се подготвим предварително, като свалим няколко килограма. С тази скоростна диета е възможно за три дни да свалите няколко килограма, да се прочистите, да снижите нивата на холестерола си и да се заредите с повече енергия. Този 3-дневен план за диета е подходящ точно за дните преди дългите великденски празници.

Режим

Това не е същинска диета, а по-скоро строг режим на хранене, който трябва да се следва стриктно, ако искате да постигнете видими резултати. За тези три дни можете реално да свалите до 2-3 килограма. Имайте предвид, че една част от тях ще се стопи под формата на отделени течности, а не на мазнини. Затова трябва да сте подготвени, че резултатите може и да не издържат достатъчно дълго, особено ако прекалите с яденето по празниците. Преяждането със сигурност ще доведе до връщане на изгубените килограми, а вероятно и дори до качването на нови. Дори и с това предупреждение обаче все пак е по-добре да посрещнете празниците с минус 3 килограма. А и когато кантарът показва по-малко, самочувствието ни определено скача и не без основание. А с него и увереността, че можем да постигнем още по-добри резултати.

Порции

За да имате успех в тази тридневна диета, е много важно да спазвате спецификата и размера на порциите. Комбинацията от предложените храни създава уникална метаболитна реакция, която увеличава изгарянето на мазнините. Експресният хранителен режим изисква също така да се пият по 8 чаши вода дневно, които може и да замените с нискокалорични напитки.

Диетата е монотонна и няма да ви помогне да изградите по-добри навици на хранене в дългосрочен план. Ползата от нея е единствено да свалите килограми бързо и веднага. Ето примерно меню за трите диетични дни, което е добре да спазвате стриктно.

Ден 1

Закуска

Половин грейпфрут

1 филия черен препечен хляб, намазан с 2 с.л. фъстъчено масло

Черно кафе или чай

Обяд

Половин чаша риба тон, обикновена

1 филия препечен черен хляб

Черен чай или кафе

Вечеря

150 грама постно месо

1 чаша зелен фасул

1 чаша цвекло

1 малка ябълка

1 чаша обезмаслено мляко

Ден 2

Закуска

1 яйце

половин банан

1 филийка препечен черен хляб

Черно кафе или чай

Обяд

1 чаша сирене моцарела

6 тънки солени бисквити (крекери)

Вечеря

Два пилешки кренвирша

1 чаша броколи

Половин чаша моркови

половин банан

Половин чаша обезмаслено плодово мляко

Ден 3

Закуска

5 тънки солени бисквитки (крекери)

1 парче сирене чедър

1 малка ябълка

Черно кафе или чай

Обяд

1 твърдосварено яйце

1 филия черен, препечен хляб

Вечеря

1 чаша риба тон, обикновена

1 чаша цвекло

1 чаша карфиол

Половин пъпеш

Половин чаша обезмаслено плодово мляко/сладолед 

Не забравяйте - всеки ден трябва да пиете минимум по 1600 мл вода, разпределена на 8 приема. Издържите ли на експресната тридневна диета, стрелката на кантара със сигурност ще ви изненада.