0

И ън Пиърънс, футуролог, прогнозира, че до 2050 г. сексът с роботи ще е по-чест, отколкото секса между хората и ще бъде по-приятен.

„В Япония дори днес голям брой млади мъже  предпочитат да имат връзки със своите дигитални асистентки, аватари или холографски приятелки, вместо да се справят със сложността на отношенията в реалния живот. И тази тенденция се увеличава", добавя той.

Структура

Според бившия бизнес директор на Google X Мо Гаудат изкуственият интелект (ИИ) ще може да изпитва много повече емоции от човека. И добавя, че ИИ може да преструктурира любовта и човешките взаимоотношения, тъй като изкуствено създадените срещи ще станат много по-удовлетворяващи, отколкото една реална среща. Според него слушалките за виртуална реалност ще могат да бъдат използвани за симулиране на секс.

ВНИМАНИЕ: Оргазмът идва и със сексиграчки!

Това по думите му ще е възможно, тъй като всички сигнали за общуване и сексуалност са в мозъка и могат да бъдат симулирани по изкуствен начин. Дейвид Леви, който е експерт по изкуствен интелект и шеф на компанията Intelligent Toys Limited, е автор и на книгата „Любов и секс с роботи“ и според него в обозримо бъдеще бракът с роботи ще стане нещо съвсем естествено. По всяка вероятност не е далеч денят, когато хора ще се влюбват в роботи и дори ще сключват бракове с тях. За разлика от човека, който е подвластен на чувства и емоции, роботът може да се превърне в отличен компаньон, ерудиран събеседник по наш собствен вкус. Той ще е в състояние винаги да разбира партньора си, да съпреживява с него, да му съчувства и помага. Роботът никога няма да страда от болки в главата, корема и т.н. или пък да е уморен.

Той няма да ревнува и ще бъде деликатен в изказванията си. Създание, на което винаги ще можеш да се довериш и да разчиташ, че няма да те предаде. С подобни качества той лесно може да се превърне в мечтания партньор в живота на всеки.

Кукли

Вече има създадени секскукли, водени от ИИ. Една от първите е китайската компания Shenzhen Atall Intelligent Robot Technology. Нейните специалисти са уверени, че след няколко години андроидите вече няма да се различават от хората.
А Пиърсън е на мнение, че мъже и жени ще започнат да сменят своите партньори с андроиди до по-малко от десет години. Изкуственият интелект на роботите ще позволява да установяват връзка с нервната система на човека и да активират негови мечти. А това ще направи общуването с тях истинско удоволствие. Впрочем и изследователи от Станфордския университет твърдят, че прегръдките на робота могат да бъдат много приятни за човека. 

ЕГОИСТ В ЛЕГЛОТО: Лео ди Каприо прави секс със слушалки, не иска да чува любовниците си

Цифросексуални ще се наричат хората, предпочитащи изкуствения интелект за полов партньор. Учените определят два вида цифросексуализация. Първият са програми, сайтове, устройства, с помощта на които хората общуват помежду си: сайтове за запознанства, флирт по видеочат, компютърни игри с виртуални сексаватари и т.н. Тези технологии са само посредници между реални партньори и вече са факт.

Втората вълна са технологии и устройства, създаващи ефект на присъствие – шлемове за виртуална реалност, сексроботи, кукли и т.н.  Подобни технологии вече са развити, но не дотам,  че да повлияят върху отношенията между хората, но това няма да е за дълго. Учените не се наемат да предскажат съдбата на цифросексуализацията. Роботите партньори може да останат само сексиграчки, фетиши. Но не е изключено да възникне и нова полова идентичност. 

*Автор: Василена Игнатова