0

Ц ветът на косата може да каже много за личността ти или по-точно за сексуалното ти излъчване.

Според проучване се оказа, че блондинките оставят семейния скучен живот на брюнетките и предпочитат забавлението. Червенокосите пък са на челно място в класацията за сексуално привличане.

Естроген

Русото е най-желаният цвят на косата сред жените, тъй като по-светлият нюанс често се свързва с младостта и красотата. Отново причината за това не е ясна, но учените предполагат, че е така, защото блондинките са склонни да имат по-високи нива на естроген в телата си. Това от своя страна ги кара да изглеждат като цяло по-женствени и по този начин по-привлекателни за мъжете. Според The Guardian тези по-високи нива на естроген също правят чертите по-малки и по-фини, което подобрява този младежки вид, което означава плодовитост. Може би сте чували фразата „Блондинките се забавляват повече“, но замисляли ли сте се защо е така? Цялата тази представа, че те се забавляват повече, произтича от тези по-високи нива на естроген, които правят жените с по-високи нива на енергия.

Блондинките също са склонни да бъдат дивите и лудите в спалнята. Според анкета сред 1500 мъже във Великобритания 36 процента от тях смятат блондинките за най-духовните между чаршафите. Също така в по-гореспоменатото проучване на барове блондинките се считат за най-достъпни и открити. Въпреки това, когато става въпрос за брак, брюнетките недвусмислено печелят с 61 процента от мъжете, които казват, че биха предпочели да се оженят за тях. Съжалявам, блондинки. Предполагам, че просто ще трябва да оставите скучния семеен живот на по-сериозните си тъмнокоси сестри.

Успешни

Брюнетките често се смятат за трудолюбиви, умни и надеждни. 67 процента от изпълнителни директори казаха, че биха наели брюнетка вместо блондинка или червенокоса. Според Daily Mail този стереотип е толкова вкоренен в обществото ни, че 31 процента от естествените блондинки боядисват косите си в кафяво, за да напредват в работата. Една четвърт от тези жени казват, че всъщност са получили повишение след смяна на цвета на косата. Повечето успешни дами са с тъмни коси.

Брюнетките обикновено са по-резервирани в спалнята – по-малко от половината брюнетки, анкетирани в проучване сред 2500, казват, че са имали връзка за една нощ. Пламък Ако сте червенокоса , можете да се насладите на времето си за разходка повече от всеки друг. В отделно проучване на Изследователския институт в Хамбург, Германия, констатациите показват, че жените с пламтящо червена коса прекарват много по-секси време от блондинките и брюнетките. По-нататъшни изследвания показват, че една от причините за това може да е, защото червеното е противоположният цвят на сивата коса (преминала детеродна възраст), това може да сигнализира, че тези жени са много плодовити - и толкова привлекателни за либидото на мъжете. Червенокосите излъчват сексуалност от самите си пори. В своята книга The Redheaded Encyclopedia авторът Стивън Дъглас твърди, че червенокосите имат сладък и мускусен аромат върху кожата си в резултат на производството на феромони. Тези феромони от своя страна подлудяват потенциалните ухажори от желание. Онлайн форумите, посветени на сексапилността на червенокосите, допълнително подкрепят твърдението, че червенокосите миришат на сексапилност по всички правилни начини.