0

Д -р Галина Долапчиева, по-известна като Галидол, е сред водещите имена в областта на естетичната медицина у нас и в Италия, а отскоро стана популярна и в Дубай с луксозната си марка кремове. Тя живее в Рим повече от 18 години и е известна като една от най-близките приятелки на Дарина Павлова.

Много често в нейната компания са собственикът на „Ню Бояна“ Ави Лернер, италианската филмова звезда Габриел Гарко, президентът на футбoлния гранд „Лaцио“ Клаудио Лотито и още куп популярни личности, живеещи на Ботуша. Гали е горда майка на двама синове и екссъпруга на италианския фармацевтичен бос г-н Крими.

- Гали, каква мечтаехте да станете като малка?

- Като дете винаги мечтаех да стана стоматолог като майка ми. Още като малко момиче исках да бъда лекар. Може би и заради факта, че съм израснала сама с нея, между гарсониерата ни в квартал „Владиславово“ във Варна и нейното работно място, тя беше завеждащ отделение в клиниката в град Девня.

В същото време през всичките ми ваканции, когато не бях на училище, прекарвах с нея в работата й. Моят живот е преминал с нея в кабинета, по времето на социализма нямаше никакви развлечения освен училище, занималня и след това си играехме вкъщи. В 19,50 бяхме по леглата и заспивахме с „Лека нощ, деца“. И така вече 22 години съм стоматолог и се гордея с факта, че когато човек мечтае за нещо и следва целите си, той знае как да ги постигне.

- Вашата мечта ви тласна към зъболекарската професия, а трудно ли ви беше по време на обучението?

- Моето детство беше скромно и обикновено, играехме си с моите приятелки между етажите. Професията ми е моят живот, нещо, което ми е дало изключително голямо удоволствие.

Факт е, че аз специализирах в много тесните аспекти на стоматологията като фасети, холивудска усмивка, а оттам стартирах и с процедури в естетичната медицина. Не мога да стоя, без да работя, това е невъзможно (смее се).

Винаги обичам да прекарвам време в кабинета си в България и се връщам всеки месец заради моите пациенти, които безкрайно много уважавам. Обучението наистина е доста трудно. Учих 6 години, а от сутрин до вечер бях в университета. Имам своята любима поговорка, която преведох и на моите приятели в Италия:

„С трици маймуни не могат да се ловят“. В медицината, ако искаш да се реализираш като истински лекар, трябва много да учиш, да четеш и да си подготвен за изпитанията.

- Имате сериозна специализация в Америка, какво точно се случи там?

- Аз завърших 2002 г. и исках да специализирам, тогава заминах за Америка. Реших да работя изцяло, само естетична стоматология, да правя фасети, да подреждам зъби, да правя иновативни неща като циркониеви корони, всичко, което е фино, изящно и подредено.

Нещо, което дава един прекрасен резултат, така наречената „холивудска усмивка“. По това време вървеше предаването Extreme Makeover по американската телевизия FOX Life и реших да намеря контактите им. Беше доста трудно, но не се отказах.

Накрая попаднах на клиниката на д-р Бил Дорфман, той беше зъболекарят в тв риалити. След една година размяна на имейли ми отговориха, че не са срещали по-напорист човек, който толкова дълго време да им пише. Исках да отида при тях на специализация за един месец, за да наблюдавам този лекар.

За мен беше интересно да разбера каква е неговата концепция на работа. И така отидох в Бевърли Хилс, в една наистина уникална клиника, чиито пациенти бяха от елита на Холивуд. Дотогава не бях срещала такива хора и подобна атмосфера, за мен всичко беше много ново и интересно.

Бях супер нахъсана да науча всичко за тази „холивудска усмивка“ и накрая исках да доведа лекаря в България. През 2008 г., когато бях бременна с моя първи син, организирах посещение на д-р Дорфман в София, където проведе еднодневен практически курс. Бяхме събрали всички топзъболекари на България, които бяха изключително щастливи и доволни от срещата си с този звезден стоматолог.

- А как решихте да се насочите и към естетичната медицина?

- Чрез един мой казус. Направих на една моя пациентка в България уникална „холивудска усмивка“.

Тази дама отиде при един лекар, който се занимава с естетични процедури и поставя силикон в устните, но малко по-късно устата й се изкриви. Тя дойде при мен и каза: „Виж как са увиснали зъбите ми“, но нямаше как да й обясня, че те са твърда тъкан и това няма как да се случи, просто устните й бяха деформирани.

Този случай ме накара да се обучавам при един професор в Италия, проф. Пиер Антонио Бачи, а това бяха и първите ми стъпки в тази област.

- Как се стигна до вашата лична козметична линия?

- Работейки през годините в различни световни компании, които използваха моята експертиза, водих лекции, различни курсове, освен това пробвахме различни тестови форми на дадени продукти. Този опит ми даде да разбера, че мога да създам нещо ново в козметиката.

Един ден реших, че искам да направя крем за лице за себе си, аз не съм от жените, които се гримират много. Събуждайки се сутрин, искам да поставя на лицето си един лек крем със сияещ ефект, който да прикрие някой малък дефект по кожата.

Тогава ми хрумна да създам формулата: хиалуронова киселина с двойна молекула, кофеин, алантоин и витамин Е. И си казах, за да имам перфектната кожа, трябва да имам хидратация, стягащ ефект, противовъзпалителен ефект, регенератор и блясък.

Всичко това го събрах в едно и добавих диамантен прах. Така направих първия си продукт – крем за лице, който си беше само за мен, дори си направих опаковки. Започнах да го използвам в кабинета си и за моите пациенти.

Не след дълго,те започнаха живо да се интересуват какъв е този крем и откъде могат да се снабдят с него. След това си дадох сметка, че трябва да го пусна като търговска марка, създадохме нощен крем, околоочен и измиващ сапун и се получи цяла серия. В България козметиката ми също стана интересна и популярна.

- Носителка сте и на титлата „Мисис България Юнивърс“...

- През 2018 г. спечелих титлата „Мисис България Юнивърс“ на церемония в София. На шега се записах за този конкурс и спечелих. За мен това е достойна титла, но никога не е било водещо при мен да се изтъквам заради тази победа. Аз съм работила доста години като модел в София с популярни лица като Маги Сидерова, Цеци Красимирова и много други. С всички тях и до ден днешен поддържам приятелски контакти.

- Живеете в Италия, защо избрахте една от най-слънчевите и красиви държави в света?

- Истината е, че Италия избра мен (усмихва се). Тук се запознах с моя съпруг и останах да живея. Майка ми тогава ми казваше: „Къде отиваш, оставяш тук питомното и отиваш да търсиш дивото“. Но успях да прехвърля, както се казва, всичките си умения там, отворих си кабинет, никак не беше лесно в началото.

Но това е една държава, която е безкрайно красива и ти дава много интересна енергия, обожавам я и вече живея там повече от 18 години.

- Вие сте позната и в светските среди на Ботуша. Как влязохте в италианския хайлайф и с кои персони обичате най-много да общувате?

- Аз живея в центъра на Рим и имам приятели във всички среди, сред тях и хора от популярни фамилии, адвокати, лекари. Общувам и с хора с аристократични титли, но няма как да споделя имената им.

Имам познати от политическите среди, а една от най-близките ми приятелки е депутат от партията на Берлускони „Форца Италия“. С него също се познавах лично, както и с неговия брат Паоло Берлускони. Често се виждам с неговата голяма любов, тв водещата Катя Новента.

Близка съм и с Игнацио Ларуса, бивш министър на отбраната, който също беше приближен до Берлускони, понякога вечерям с президента на Лaцио Клаудио Лотито и неговата съпруга. Близък ми е директорът за Италия и Испания на световния моден бранд „Ферагамо“, с него пия кафе почти всеки ден. Често се събираме и с известния италиански актьор Габриел Гарко, познат от сериалите и в България.

- Вярно ли е, че в Италия сте позната като екссъпругата на един от най-големите фармацевтични босове?

- Вярно е. Той е бизнесмен със сериозен фармацевтичен бизнес, собственик на компанията „Фарма Крими“. Позната съм като г-жа Крими и това не е тайна. Братът на моя съпруг пък е депутат в парламента, преди време именно той беше ковчежникът на партията на Берлускони.

- Гали, в италианската преса ви спрягат и за много близка до сърцето на известния италиански продуцент Нандо Москариело? Каква е истината?

- Той е един от моите най-близки приятели. Нандо винаги ме спряга като негова съпруга навсякъде (смее се). И когато обяви в интернет датата на нашата сватба, всички близки бяха потресени, а хората от гей средите скандализирани.

Неговата теория е, че той харесва мъжкото присъствие в неговия живот, но винаги има респект и уважение към силната жена. Москариело е неаполитанец, държи се с чест и достойнство към нежния пол. Пътуваме много често заедно, дори на семейни ваканции се събираме с неговата огромна и весела фамилия.

- В България се знае, че сте една от най-близките и доверени хора на Дарина Павлова? Как се запознахте с нея и станахте близки?

- Дарина е една от най-близките ми приятелки. Тя също ме смята за един от най-доверените хора около нея. Винаги сме си говорили двете, че каквото и да се случва в този живот, ние си имаме огромно доверие. Безкрайно много пъти сме си помагали с нея, морално и психически. Тя е уникален човек, с огромно сърце.

С нея мога да изпия кафето си, да се смея, да пия шампанско, да плача, да разкажа за мъката и тъгата си. Мисля си, че ние двете сме свързани кармично. Много неща си казваме, без да се притесняваме една от друга или кой какво ще си помисли.

Безкрайно отворено е нашето приятелство и нямаме никакви тайни. Всяко лято сме заедно с нея. Миналото лято изкарахме незабравимо в Испания и Миконос, а по-миналото една невероятна ваканция в Сардиния. Тя е изключително забавна и аз много я обичам и ценя като човек.

- Какво най-много обичате да правите в свободното време с Дарина?

- Пътуваме навсякъде, когато сме свободни, и много се забавляваме. Нещата се случват просто спонтанно. Нашето време минава наистина по страхотен начин, по някой път релаксираме само двете, друг път сме с компания от 20 човека.

Никога не скучаем и винаги има за какво да говорим и да се смеем. Смятам, че това е най-важното, да имаш верен и истински приятел, с когото можеш да се смееш постоянно или когато ти е тъжно, да поплачеш на неговото рамо, както и да получиш правилния съвет.

- Изключително сте близка и с гадателката на Берлускони, Теодора Стефанова, разкажете ни за това приятелство?

- Тя е уникален човек, който може да се смее от душа и сърце, да танцува, да се забавлява. Има уникална интуиция, страхотно усещане за нещата и не говори празни приказки. Тя споделя това, което усеща. За да си толкова години приближена до фамилия Берлускони и когато имат въпроси или дилеми да се допитват до теб, това не е случайно.

Към Теодора винаги е имало огромен интерес, тя има над 2000 участия в предаването на бащата на ток шоуто в Италия Маурицио Констанцо.

- Гали, вие пътувате до най-горещите и актуални дестинации по цял свят. Къде в момента ходи световният елит?

- Каймакът на богатите хора през зимата продължава да е в Дубай, Абу Даби, Оман и Сейнт Бартс. Много от бизнес хората решиха да инвестират в Саудитска Арабия. Сега стартира и най-новият проект в света в Рас Ал Кайман, едно малко емирство на един час от Дубай, където се строи най-голямото кaзинo в света.

Според мен ще продължат и през тази година инвестициите по тези места. За съжаление заради войните в Европа доста се промениха нагласите. Аз го видях и през миналото лято, в Сардиния имаше много голям спад, а много от заможните туристи се изнесоха в Турция, Бодрум и там, където няма европейска част. Същото ми направи впечатление и в Миконос, нямаше ги тези огромни яхти, които акостираха преди години.

- Връщате ли се често в България, според вас как се промени нашата държава?

- Връщам се често, разбира се, заради моите пациенти. Голям патриот съм и каквото и да се случва, моята страна винаги е най-добрата на света. Това лято докарах мои приятели от Италия, които останаха впечатлени и приятно изненадани от Варна. Смятам, че можем да постигнем още много в сферата на туризма и да покажем на целия свят колко красива и богата на природни забележителности е нашата държава.

- За какво мечтаете?

- Мечтая за много неща като всеки един човек. Искам да съм здрава и като всяка една майка да съм свидетел на успехите на моите деца. Големият ми син е на 15 години и мечтая да го видя като реализиран футболист.

- Какво ще пожелаете на читателите на „Телеграф“?

- Не спирайте да мечтаете и да реализирате вашите цели.