0

Н яколко бързи и лесни рецепти за кашкавал пане в различни форми забелязваме на gotvach.bg. Ето ги тези идеи.

С шунка

Необходими продукти:

  • 300 г кашкавал
  • 150 г шунка
  • 4-5 с.л. брашно
  • 50 г галета
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

За да остане стегнат при пърженето, поставяме кашкавала за около 30 минути в камерата на хладилника. Нарязваме го заедно с шунката на еднакви парчета, в този случай правоъгълни. Между две парчета кашкавал се слага по едно парче шунка, като целта е да се получи нещо като сандвич с пълнеж. Кашкавалените сандвичи се потапят първо в яйце, след това в брашно, отново яйце и накрая галета. Изпържват се в силно сгорещена мазнина и от двете страни.

С кренвирши

Необходими продукти:

  • 5 кренвирши
  • 150 г кашкавал
  • 2 яйца
  • 150 мл бира
  • около 4-5 с.л. брашно - за смес, гъста като боза
  • сол

Начин на приготвяне:

Кренвиршите се разрязват на половинки. Прави се разрез в средата и се слага парче кашкавал. Разбиват се яйцата, бирата, солта и брашното, всеки кренвирш се овалва първо в брашно и след това в панировката. Пържи се от двете страни и след това кренвиршите се отцеждат върху кухненска хартия.

По сицилиански

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 500 г кашкавал
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. грис
  • брашно за овалване
  • 1/2 ч.л. босилек
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1/4 ч.л. червен пипер
  • черен пипер на вкус
  • чесън на прах на вкус

Начин на приготвяне:

Грисът се разбърква с подправките. Яйцата се разбиват добре в купа. Охладеният кашкавал се нарязва на филийки. Всяка филийка се потапя първо в леденостудена вода, след това се овалва в брашно, като се изтръсква да не загори при пържене, потапя се в разбитите яйца, овалва се в подправения грис и се пържи в силно нагорещено олио. Олиото трябва да достига до половината на потопените в него парчета кашкавал. Панираният кашкавал се изважда върху чиния, покрита със салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина. Сервира се топъл.

Със сирене

Необходими продукти:

  • 300 г кашкавал
  • 150 г сирене
  • 2 яйца
  • 2-3 с.л. прясно мляко
  • 4 с.л. брашно
  • 4 с.л. галета
  • олио за пърженето
  • 500 г картофи

Начин на приготвяне:

Чукваме 2 яйца в малка купа. Разбиваме яйцата в купичка с 2-3 с.л. прясно мляко. В една чиния слагаме брашното. В друга чиния слагаме галетата. С тях ще овалваме кашкавала със сиренето. Нарязваме кашкавала на правоъгълници, дебели 1 см, сиренето също. Сиренето е бяло, твърдо, саламурено. Слагаме кашкавала в камерата на хладилника за 20-30 минути, за да стане студен и стегнат. Вадим го. Между две парчета кашкавал слагаме едно парче сирене. Подреждаме едно върху друго три. Овалваме внимателно първо в брашно. После овалваме в яйцата и после в галетата и пак в яйцата. Пържим в горещо олио в касерола. Нареждаме парчетата едно до друго. Пържим от едната страна и после обръщаме от другата страна. Слагаме в чиния. Опържваме си картофи в ново олио, предварително сгорещено. Слагаме ги при пането. Сервираме с гарнитура по желание.