0

Д а изпиете сутрешното си ароматно кафе на чист въздух, потапяйки се в любимите гледки под открито небе, настъпи - време е да отворим терасите! Запретнете ръкави, изгответе план за действие и се сдобийте с приказен кът навън.

Наслада

Всекидневната е зона фаворит в дома. Причина за това е, че в стаята релаксираме, отдавайки се на хобита като филмови маратони, среща с литературата или музиката. Виждаме се с приятели или роднини, прекарваме часове в сладки приказки… А какво по-хубаво от същата обстановка, но без стени и таван. През лятото най-доброто решение е да „преместите” хола в двора, на терасата или балкона.

Вероятно умът ви ще визуализира куп разнообразни начини за позициониране на мебелите, цялостен дизайн, декорация и още. За да се сдобиете с мечтания терен, действайте последователно. Не избързвайте с покупките, ако се налага ремонт - не претупвайте. Ръководете се от факта, че през следващите месеци това ще е вашият минидом!

План

Започнете с пространството, измерете терасата и си помислете какво бихте могли да поставите като мебели и какво би било в повече. Ако сте четири души, но има място за два стола - значи столовете следва да бъдат два. Крадейки от свободния терен, няма да си осигурите комфорт, а напротив. Масата, пейките и столовете трябва да отговарят на изискванията ви за релакс. Меките възглавници са перфектен избор, част от тях могат да бъдат дори разпръснати небрежно на пода. Подложки или килимчета не са изключени от списъка, особено ако имате деца, които предпочитат да играят в близост до родителите си или самите те имат нужда от надзор. Десенът е важен, тъй като до голяма степен изгражда цялостния интериорен облик. Магията на бохо през тази година е на втори план, тъй като скандинавската визия заема златна позиция. По-светли цветове, различни плетки и наличие на растения - не пренебрегвайте нито едно от изброените. С картината може да се справите сами или да се доверите на дизайнер. Нашият съвет е да подходите рационално, разгледайте предложенията в специализираните издания за екстериор, последвайте прочути инфлуенсъри със страст към обзавеждането или бъдете творци.

Декор

Декорацията могат да бъдат самите одеяла или възглавници. Ако сте двойка или вече зрели мъж и жена, обичащи споделеното време, изберете жълти светлини, малки лампи, ароматни свещи и цветя. Наличието на живи растения е важно не само за визията, но и за вашето здраве. Внимавайте с подбора им. Ако не сте добри градинари, то купете изкуствени. Ако разполагате с място, изберете рамки, картини, външни сувенири и т.н., които да допринесат за приятния престой.

Добре е да имате шкаф с посуда, за да си спестите време от една страна и да си осигурите удобство от друга. Например няма да бъде нужно да правите кратка разходка до кухнята, ако нов човек се присъедини към компанията ви.

Вечер покривайте всичко, което лесно може да се замърси от прах или пък видът му да се влоши от променливо време, неочакван дъжд и пр.