0

Д атската диета, подобно на много други, обещава големи резултати за кратко време. Скептиците се чудят дали диетата наистина ще ви направи щастливи след внезапното сваляне на 12 кг за13 дни, което е твърде драстично. Въпреки това тази диета си има своите почитатели и вие сами можете да прецените дали е твърде радикална за вас, или спешно искате да отслабнете и ви е нужна точно такава диета. Изборът е ваш, но е добре, преди да я започнете, да се консултирате с лекар.

Самоконтрол

Специалистите казват, че въпреки че тази диета може да помогне на тези, които имат нужда от по-бързо отслабване, не е силно препоръчителна. Въпреки това много хора са впечатлени и се блазнят от възможността да опитат нещо бързо, лесно и ефикасно. Ако имате достатъчно самоконтрол, то тази диета е за вас. Ако можете сами да мотивирате себе си, да следвате този строг и леко влудяващ режим, опитайте. Диетата се предполага, че е сътворена в Дания, откъдето получава името си и е нискокалорична, което позволява само ограничено количество калории по време на периода на прилагането й. Тези, които не са сигурни, че ще могат да се придържат към диетата и я нарушат, трябва да знаят, че тя няма да има ефект и ще трябва да се започне от самото начало, така че жертвите ви ще бъдат напразни, ако се откажете по средата, предупреждава Fakti.bg. Веднъж прекъснали диетата обаче, ще трябва да изчакате най-малко 3 до 6 месеца, за да започнете отначало. Храната в диетата е толкова специфична и непроменима, че хората на диета трябва да се придържат само и единствено към менюто. Това я прави трудна за изпълнение.

Ако сте готови да започнете диетата, не забравяйте, че след 13 дни можете да преминете към друга храна, но по-здравословна от обичайната. Някои хора наддават на тегло отново и лесно трупат калории в рамките на ден, докато някои поддържат постигнатите резултати, като се присъединяват към тренировъчна програма или консумират храни, които са с ниско съдържание на калории, но с висока стойност по отношение на качествата на хранене. Не превишавайте 13-те дни на тази диета, защото това може да се окаже опасно за здравето ви. Ястията се състоят от три планирани порции, които са за закуска, обяд и вечеря.

Примерно меню за три дни:

1-ви ден

Закуска: кафе с лъжичка захар (кафява / бяла)

Обяд: 400 грама спанак (варен) заедно с две твърдо сварени яйца и един домат

Вечеря: 200 грама пържола (каквато и да е, на скара), със зелена салата, лимонов сок и зехтин

2-ри ден

Закуска: кафе с лъжичка захар (кафява / бяла)

Обяд: 250 грама шунка с 1 чаша кисело мляко

Вечеря: 200 г телешко месо (печено) със зелена салата, лимонов сок и зехтин

3-ти ден

Закуска: кафе с лъжичка захар (кафява / бяла) и парче обикновен тост

Обяд: 1 филия шунка, с 1 чаша маруля и две твърдо сварени яйца

Вечеря: 1 домат с един стрък целина (варена) и 1 плод (по ваш избор)