0

О фис среда, бизнес ангажименти, официални събития, изискващи строг и елегантен дрескод – „черешката на тортата“ при всяка една от желаните визии е правилният избор на обувки.

Колекциите през сезон есен/зима напълно се противопоставят на летните модели, залагащи на пъстри цветове и насищане на елементи. Стилни, секси и предизвикателни, дамите ще имат възможността да се разходят под светлините на прожекторите, разбира се – на висок ток ала Кари Брадшоу.

Тенденции

Избор №1 са обувките с остър връх.

Някои от дамите предпочитат те да са класически, напълно затворени и в един нюанс, докато други импровизират, залагайки на нашумелите модели, например – с гола пета и обемна декорация.

Преди да изберете поредния хит на пазара, нашият съвет е да съобразите покупката с общата рамка на гардероба си, т.е. не купувайте находка, която няма да отговаря на иначе изградения ви с годините стил. Украшенията варират – от миниатюрни декорации с мъниста до фигури с камъни, пайети и др.

Сред предпочитаните цветове се нареждат по-тъмните вариации на бордо, синьо, пастелните, оранжево и горчица. Разпространени са и нюансите в светлата кафява гама, а характерни са предложенията на едни от най-търсените и популярни бутици – лате, карамел и капучино.

Оттенъците на розово също са сред първенците.

Панделката се завръща - стилна и закачлива

 Панделката се завръща - стилна и закачлива
Instagram

По отношение на формата при върха дизайнерите не си позволяват промени. Различие и огромна доза разнообразие създават токчетата. Според мнозина модни критици представителките на нежния пол, които имат по-масивни крака, трябва да избягват прекалено тънките токчета, този вид подчертава диспропорциите и е изключително неподходящ – затова не пазарувайте на всяка цена.

Ботите тип чорап отново са на мода

 Ботите тип чорап отново са на мода
Instagram

Последният писък са плътните токчета.

Те са широки, обикновено правоъгълни или кръгли, осигуряващи необходимата стабилност. В същото време изглеждат страхотно. Важно е да се отбележи, че този тип ще допринесе за стройната ви фигура. Специално място за някои от красавиците заемат обувките с токче, чиято форма наподобява куб. То също е плътно, но по-ниско. Безспорно е идеалният избор за онези, които не се нуждаят от допълнителни сантиметри към ръста си.

Фаворит

Най-любимият модел на дамите 25+ са обувките на висок ток, които напомнят за изгубените пантофки на Пепеляшка.

 Украшенията придават допълнителен блясък

  Украшенията придават допълнителен блясък
Instagram

Да, семплият модел, който е декориран основно с обемна панделка, е фаворит от година насам и продължава да генерира интерес както при по-младите момичета, така и от жените с опит и строг дрескод.

Друг актуален модел е обувката с масивен висок ток и обла затворена предна част.

Характерно при нея е наличието на груба подметка, даваща усещането за стабилност и удобство. Много често те са направени от сатен, имат допълнителен блясък и се съчетават повече от добре с панталони, поли или рокли. Каишката при глезена илюзорно ги издължава.

Осигурете си удобство

 Осигурете си удобство
Instagram

Не на последно място са ботите тип чорап. Ако искате спортно-елегантна визия, те са вашето решение. Съветът ни е да изберете светъл цвят, който да ви отличи в тълпата.