0

Д ичо, легендарните трубачи от Гуча и звезди от Гърция събира фест в столичния квартал „Орландовци“ през следващата седмица.

В продължение на 4 дни – от 11 до 14 април, в парка на квартала ще има яко хапване, пийване и слушане на музика без пари за „Табиет фест“. Идеята е всички да се потопят в богатството на балканската и световната кухня. Ще има и много специализирани зони за атракции и отдих, обещават организаторите. Интересно е, че всеки ще има възможността да грабне микрофона и да участва в караоке парти, а за спортните натури от “Табиет” са подготвили приятелски турнири по различни активности като надяждане с кюфтета, бира понг, игри на белот, табла, шах и футбол. Има и награди.

На живо

На сцената ще има изпълнения на живо от популярни изпълнители от България, Гърция и Сърбия, като на 11 април старт ще даде фолклорна вечер с участието на Ана-Мария и Злати Петров заедно с духов оркестър “Закс”. На 12 април ще се качат на сцената популярният гръцки изпълнител Ангелос Марас и изгряващия гръцки талант Фани. На 13 април гвоздей на програмата е Яни Янков, който е от най-нашумелите музикални звезди в сръбския тв формат Zvezde Grande и определян от съседските медии като фаворит на Цеца Величкович. Сръбската вечер продължава в компанията на музикален и шоу спектакъл на многократно награждаваните трубачи Гуча. За финал на фестивала на сцената ще се качат Дичо и дует Expose. И всичко това при вход свободен.

Дейност

Фестивалът обещава за посетителите си богато разнообразие от артистични, спортни и социални дейности. Традиционната балканска кухня ще е на почит, като ще има богато разнообразие на т.нар. стрийт меню, тоест на уличната храна. Но няма да бъдат забравени и тези, които предпочитат да хапват здравословно, заканват се от феста. Обещава се още панаирно разнообразие като блъскащи се коли, батути, въртележки и други.