0

И зкуственият интелект прави революция в приложенията за езиков превод. 

Докато само преди 10 години потребителите се смееха на нелепите фрази, които тогава интернет преводачите генерираха, то сега краят на професията преводач изглежда все по-вероятен заради грандиозния напредък в технологиите, базирани на изкуствен интелект. Но кои са най-добрите приложения на пазара?

Translator

Microsoft Translator работи с тонове езици и дори в безплатната си версия е на много високо ниво. Един от плюсовете му е, че не разчита на задължителна интернет връзка. Това означава, че можете да си свалите даден език предварително и да ползвате приложението за превод дори и ако сте в страна, където мобилният интернет е скъп или пък на места с лош обхват и бавен интернет.

ЧУДО НЕВИЖДАНО: Чипираният от Мъск човек играе на компютър само с телепатия! (ВИДЕО)

Translator предлага различни функции, включително алтернативни преводи, фразеологична база данни, превод от камера и гласов превод с избор на мъжки или женски глас. Translator е достъпен с Android и iOS и не изисква платен абонамент. 

Google

За ситуации, в които гласовият превод не е подходящ, Google Translate предлага уникален инструмент за ръкописен превод. Използвайте пръста си, за да напишете какво искате да преведете и веднага след това да получите фразата обратно на над 90 езика.

ВЛИЗАМЕ ЛИ ВЪВ ФИЛМА?! Първият хуманоиден робот започна работа за Mercedes

Google Translate също предлага превод от снимка на текст през камерата на смартфона, писмен, както и гласов превод. Можете също да използвате включения разговорник, за да намерите и запазите фрази за лесен достъп. Google Translate е онлайн преводач, но може да се използва и офлайн при предварително свалени езици. Приложението е безплатно за изтегляне и използване за устройства с iOS и Android. 

Translator AI 

Докато пътувате по света, често използвате фотоапарата си, за да правите снимки. Можете също така да използвате камерата си, за да правите снимки на думи, фрази и надписи, които приложението Translate AI директно превежда. Идеално е за градски надписи, менюта в ресторанти и т.н. Можете също така да превеждате чрез текст и реч на над 100 езика. Въпреки че Translate е безплатен за изтегляне и използване за iOS устройства, без Premium абонамент върви с реклами на дисплея. Ще ви е необходим абонамент и ако искате интелигентни гласови настройки.