0

Т очките и каретата и тази година остават предпочитани и хитови, що се отнася до офис модата. Много от дамите искат на работното си място да са хем стилни, хем секси, което е истинско предизвикателство. Тазгодишните тенденции се характеризират с класическата комбинация на бяло и черно. Властващите в дрескода каре, точки или рейе са насочени към по-дръзките вкусове, а правите линии - за почитателките на семплите и елегантни визии. Любопитна подробност е, че в цялостния аутфит през този сезон се включват контрастни аксесоари - чанти, колани, шалове, шапки и др.

Цвят

Женският костюм гарантира стопроцентова успеваемост в битката за красота и стил. Съчетанието на риза и сако е ключово за елегантната офис визия, дори когато те са комбинирани със спортно-елегантен панталон или дънки. Безспорно водеща палитра, що се отнася до горната ни дреха, е светлата гама и по-специално цветовете мръсно бяло, слонова кост или пудра. Ако заложите на светла риза, то нашият съвет е да я съчетаете с тъмно сако - и обратното. Така ще постигнете контраст, който ще ви направи забележими. Добър избор е и един основен цвят, тогава в акцент трябва да превърнете допълнителните аксесоари. Най-хитови за сезона са моделите в кафяво. Дали ще е колан, шапка или шал - комплиментите са ви в кърпа вързани. Ако симпатизирате на по-цветните визии, то моделите във водещата зелена гама, оглавяваща редица класации, е вашият шанс. Дизайнерите предлагат костюми от топ, сако и панталон или пола, сако и панталон, или сако и пола. Изборът на дължина зависи от формите ви. За комфорт повечето от саката разполагат с копчета, предлагащи няколко опции за носете, и скрити джобове.

Фигура

Дамите, които държат дрехите да издават настроението им, ще заложат на цветя, каре или райе. Флоралните мотиви завладяват полите и роклите. Те от своя страна страхотно се съчетават със сезонните боти или ботуши. Повечето фигури са изобразени в пастелни нюанси, подходящи за офис средата, т.е. не бият на очи. Ако имате красива фигура, то дължината може да я подчертае. На мода за жените, които държат на удобството, са още плетените рокли и широките панталони.

Голяма чанта помага с документите

Стилната визия се допълва от чанта - обемна, с повече вътрешни прегради и удобна дръжка. Бизнес дамите разполагат с куп документи, работни пособия, лични принадлежности и пр., които трябва да имат своето място в аксесоар №1. Нашият съвет е да заложите на модел в черно, тъмносиньо или сиво - тези цветове се характеризират с по-лесна поддържка, която ще улесни жените с динамично ежедневие. На мода са моделите от велур и пух, разбира се - кожените, както и ръчно изработените, най-често от прежда.