0

П оп-фолк певицата Джина Стоева изпраща първокласничка тази година.

Признава, че вълнението е много голямо. Вече са купили раница за малката принцеса. “Ивая е добре подготвена за този момент. Дори с помощта на майка ми знае азбуката, буквите, може да чете. Искаше ми се да я знае предварително”, споделя Джина.

Носталгия

Спомня си с носталгия нейния първи учебен ден в Русе и си признава, че вълнението сега много й напомня на онова от нейния личен празник. Разказва, че последните години дъщеря й е центърът на нейната вселена. “Особено много се промениха приоритетите ми след раждането на дъщеря ми. Тя определено е на първо място”, споделя още певицата. Ивая е одрала кожата на майка си. Сцената я влече и не само това. Според Джина детето й определено носи талант в себе си. “Записах я на актьорско майсторство, особено много й се отдава това. Дори и да не стане актриса, ми се искаше това да й помогне в комуникацията с хората и мисля, че й се получава. Аз определено бях много притеснителна като дете”, добавя още Стоева. Радва се, че дъщеря й е оперирана от срам, и смята, че за днешния начин на живот това е по- успешната формула. Освен че се е метнала на майка си по отношение на артистичността, Ивая има интерес към спорта пак като мама.

Шпагат

Тренирала художествена гимнастика и плуване. “Тя е зодия Риби, за нея е много типично да има таланти. Вълнува се, когато съм по участия, взима микрофона. Учи сама песни и текстове“, споделя Джина. Смята, че това е съвсем естествено, защото все пак има примера на майка си, а децата са попивателна. “В никакъв случай не искам да я натискам да стане нещо, което не я влече. Виждам какво й харесва и я подкрепям. Тя е много амбициозна. Като си науми нещо, го преследва и постига. Когато тренираше гимнастика, докато не успя да направи шпагат не спря да опитва”, спомня си майката. Джина няма да спре дъщеря си, ако иска да стане певица. Вече обмисля да я запише и на музикален педагог. “Всеки неин успех ме прави много щастлива и се гордея, когато постига нещо ново“, споделя изпълнителката.

Роднини

Единственото нещо, за което съжалява напоследък, е, че е доста ангажирана и не й остава време за игри с малката. “Един път аз й казах нали ние сме приятелки и приятелките си споделят всичко. А тя ми отговори. Никакви приятелки не сме, ние сме роднини, а освен това приятелките си играят, а ти все си заета, и така ме закова”, с усмивка разказва Стоева. В отглеждането на Ивая й помага майка й, която е неотлъчно до тях.

Инструктор

Макар и да е певица и прожекторите да са насочени към нея цял живот, Джина смята, че суетата е оставила на заден план. “Преди се притеснявах, ако изляза без грим. Съобразявах се много с това нещо. Сега не е така. Радвам се, че хората оценяват в мен това, че съм земна, комуникативна, че не съм се взела за суперзвезда“, разказва Джина. Все пак добрият външен вид е важен и тя го поддържа с режим на хранене и йога. По време на вълната от ковид решава, че трябва да научи нещо ново. Записва се на йога. Дотогава само е посещавала няколко пъти съвсем не професионално групи по йога. Така попада на курс за преподаватели по йога. “За мен този курс беше не толкова, за да стана инструктор, но за да се науча да разбирам нещата и йогата по-добре, защото това е материя, за която можеш да учиш цял живот и пак нищо да не знаеш”, разказва Джина. След като преминава курса и взима дипломата си, получава предложение от нейна съкурсничка да преподава в залата й класическа йога. Освен това е минала курс за детска йога и пилатес. В първия момент не се чувствала готова, но го приема като предизвикателство и възможност, която не трябва да пропуска. Така започва да води йога курс два пъти в седмицата си. Планира да направи своя зала по йога. Признава, че това е начин да поддържа прекрасна форма и здрав външен вид и го препоръчва на всички след 35 г.

Гладолечение

По отношение на храненето Джина споделя, че не е почитател на диетите. Но е намерила своя начин. Един път в седмицата си прави пречистващи дни, в който така да се каже гладува. Нейната рецепта е лимец, ябълки и мед. Това е денят, в който прочиствам организма. През останалото време обаче не е чревоугодник и основното й хранене е само едно за деня. Споделя, че не се лишава и ограничава от нищо и ако й се дояде каквото и да е, си го хапва дори сладко, макар и то да не е нейна страст. Обича да се разхожда, а последното нещо, с което се е сдобила, е велоалгометър колело за вкъщи, с което да поддържа формата си.

Шампанско

Още ден преди рождения ден Джина Стоева била залята от поздрави и пожелания за празника под формата на есемеси на телефона и социалните мрежи. От рано сутринта започнали и обажданията, само за няколко часа получила над 30. Разбира се, първа й пожелала здраве малката Ивая. “Нямаше търпение да стане 12, не искаше да заспи, преди да ме поздрави”, сподели Джина. Нейни съседки я изненадали с букет рози, шампанско и книга още в полунощ. Време за равносметки й остава. “Преди бях работохолик, сега приоритетите са други. Аз съм Дева, искам всичко да е изпипано до последния детайл”.

Стана вещица в детски филм

Последното превъплъщение на Джина е в образа на светкавичната вещица в детски анимационен филм. “Поканиха ме да озвучавам образа на вещицата във филма „Пътешествие до Луната“. За първи път ми е, но беше много интересно. Похвалиха ме, че много добре съм влезнала в образа, защото гласът ми е по-плътен и много подходящ “, разказва певицата. На премиерата, разбира се, я придружила дъщеричката й.

Подготвя фолклорен музикален проект

Музиката продължава да е водеща в живот й. Макар и да не е пускала скоро нова песен, работи върху идея за фолклорен музикален проект. “Чак албум не знам дали ще е, но повечето ми участия напоследък са по събори, механи и ресторанти и пея основно български фолклор. И за това се замислям върху нещо свързано с това”, разказва Джина. Репертоарът й е много голям. Има всякакви песни освен народни и македонски, има гръцки, сръбски и ретро поп-фолк. Може да изкара няколко участия на един дъх. Има носталгия по отминалите години. Но не живее в миналото.