0

Т ази есен блондинките трябва да се насочат към платиненорусия цвят, а брюнетките – цвят патладжан. Това разказа колористът Антонина Дончова пред „Телеграф“.

Платиненорусо

 Платиненорусо
Личен архив

„Относно прическите на мода са холивудските вълни, които стават за къси и дълги коси“, допълва тя.

Колористът Антонина Дончова

 Колористът Антонина Дончова
Личен архив

Бретон

Фризьорът Антонина, която има дългогодишен стаж в тази сфера, споделя, че дългите коси определено са в есенните тенденции. „Бретоните все още са в най-горните класации, но този път по-дългите. Продължава да бъде модерен начин за бърза промяна на съществуващата прическа. Независимо дали имате къдрава, фина, вълнообразна или гъста коса, бретонът може да бъде идеалният аксесоар, с който да допълните визията си“, разкрива тя.

.

 .
Pixabay

„Този стил е по-удобен и за дамите, на които им е трудно да работят с четка и сешоар, тъй като се изисква по-малко ангажираност в сравнение с късите“, допълва Антонина..

Стилистът от най-висока класа споделя, че комбинацията от бретон и дълга коса е на път да се превърне в една от водещите тенденции за сезона благодарение на своята елегантност и очарование. „За тези с по-дълга коса, която се спуска покрай раменете, добрият бретон може да направи чудеса“, твърди Дончова.

Къдрици на тъмна коса

 Къдрици на тъмна коса
Личен архив

Балеаж

Според професионалиста холивудските вълни са напълно подходящи както за къси, така и за дълги коси. Освен това са много подходящи за прически с кичури и балеаж. „Сезон след сезон, дълбокият корен все още си остава на мода.

Както и балеажите, като те могат да варират тип „Докоснати от слънцето“ или по-руси за дамите, които искат да бъдат в отбора на блондинките“, разкрива Антонина. Леките светлини са напълно подходящи и за дамите, на които не им е любимо да ходят толкова често на фризьор, тъй като не се изисква толкова честа поддръжка.

„Някои прически изискват по-честа поддръжка, за да запазят формата си, докато други могат да израснат по-елегантно“, казва тя. Последното със сигурност важи за бретона тип „завеса“, благодарение на по-голямата му дължина и различната му форма.

Небрежно

Другият актуален вариант са небрежните прически. „Когато косата е подстригана на степени, е подходящо отпред косата да се извие със сешоар, както и най-долните крайчета“, казва Дончова. „Високите стегнати опашки, тип конска опашка, пък са изключително подходящи за по-стилните дами с дълги коси. За лека закачливост може да се пусне един или два кичура“, добавя коафьорът.

Разбира се, фризьорката твърди, че винаги се съобразява с това, което отива на клиента според очи, цвят на кожа и т.н. Въпреки тенденциите при всеки човек е индивидуално, защото от значение е и най-малкият нюанс. Понякога има клиенти, които не се интересуват от мода и имат свое виждане за нещата. В такива случай се съобразявам с клиента си, стига да бъде в рамките на нормалното“, отсича колористът.

Боб

Дългият боб остава топприческа благодарение на своята лекота и гъвкавост.

„Макар че вариантите често се променят в зависимост от тенденциите на сезона, тази есен подстригването е хит с рошавите версии, които станаха популярни през пролетта и лятото. Не е трудно да разберем защо тази интерпретация на класическата прическа продължава да бъде най-желаната в салоните“, казва фризьорът.

Розово в косата

Покрай тенденцията с холивудската лента „Барби“ и всичко розово около нея, този цвят достигна и до салоните за красота.

„Забелязва се повече търсене в розовия нюанс след този филм. Определено навлиза в модата, въпрос на време е да взриви всички ни и в тази област“, споделя наблюдения Антонина.

„Разбира се, той е възможен само при блондинките, за да се получи лек, нежен и красив ефект“, допълва тя.