0

В брой 49 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” утре, 9 март, ще откриете:

Героинята на първа страница на приложението след броени дни ще стане на 55. На бас, че няма да я разпознаете, ако не ви подскажем. Да, това е Зина – принцесата воин. Иначе казано – Луси Лоулес. Трябва да се признае, че някои жени порастват красиво. Особено когато се намеси фотошоп. Коя е Лусил Франсис Райън – още за нея, за двата й брака (единият от тях с продуцента на сериала за амазонките), за битките й в Грийнпийс и др.

Влизаме по традиция с верните ни читатели в екранна кухня – този път гостуваме на „Добри момчета“ и приготвяме любимите на мафиотите спагети с кюфтета. Ще научите как!

Още една много интересна статия – на Жени Викторова, за топкуртизанката на Венеция Вероника Франко. Отхвърлен мъж я дава на Инквизицията с донос, че не ходи редовно на църква и практикува дяволски ритуали. Впечатляваща история за една необикновена жена.

По традиция през месец март се отбелязва Световната седмица за борба с глаукомата. Това е и едната от темите в здравната ни рубрика.

Защо се будим, без да сме навили аларма? Как циркадните ритми влияят на функциите на телата. Защо светлината от електронните устройства през нощта обърква биологичния часовник – всичко това – в авторска публикация за „Златно време“ на проф. д-р Радостина Александрова от БАН.

Знаете ли, че първата пивоварна у нас - „Света Петка“, е основана в Русе още преди Освобождението? Колежката ни Жанета Йорданова – с подробности.

Ден след женския празник 8 март, нека се върнем още по-назад във времето - легендарните амазонки всъщност са били мъже. Колегата Иван Георгиев развенчава митовете. Пак той гастролира и в рубриката „Ретро спорт“, за да припомни най-голямата криминална мистерия във фигурното пързаляне, при която, за да грабне златото, спортистка наема бияч

да строши крака на съперничка. Историята на Тоня Хардинг и Нанси Кериган в рубриката „Ретро спорт“.

Приключваме поредицата за зловещия „Клуб 27“ със съдбата на бунтаря Брайън Джоунс - основателят на „Ролинг стоунс“ приключи живота си на дъното на басейн.

И още:

- Акценти от седмицата със звезди от турски сериали

- Практични съвети – 10 начина как да разширим неудобни (нови) обувки

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!