0

Н ова сексуалност отново излиза на модната сцена. Преди няколко сезона, когато дизайнерите единодушно гласуваха за овърсайз силуети, строга елегантност и романтични миди поли, изглеждаше, че вече няма място в модата за съблазнителни изрезки, мини дължини или ниски талии от нулата. Но модата, както знаете, е циклична, чувствеността и съблазнителността се завръщат на модните подиуми. Наред с просто прозрачните материи, дизайнерите предлагат по-изтънчен и луксозен начин за разголване на тялото, а именно - „кристални“ рокли.

Разбира се, никой не прави рокли от камъчета, които ще дращят тялото при всяка крачка. Това е просто красивото име на тази тенденция. Основните материали на „кристалната рокля“ са мрежа, полупрозрачен тюл и множество искрящи камъчета или пайети. Такива преливащи мрежести рокли бяха представени в круизната колекция Saint Laurent от Антъни Вакарело - дизайнерът обаче добави още повече лукс към "кристалните" рокли с помощта на пера.

Ако намирате прозрачната рокля за твърде дръзка, съчетайте я с класически овърсайз блейзър за мъже. Той ще скрие всичко, което трябва да бъде скрито и ще създаде ефектен контраст.

"Кристалната" рокля не трябва да бъде напълно прозрачна. Но ако фигурата ви го позволява, подчертайте я с рокля в телесен цвят, който се доближава максимално до тена ви. Всъщност роклята няма да е прозрачна и ще покрива цялата повърхност на тялото, но заради нюанса ще изглежда много съблазнително, особено ако е плътно прилепнала. Иначе може да прикриете несъвършенствата с пера.

Редакторите на списание The Symbol междувременно назоваха най-модерната рокля за лятото на 2022 г. И тя е точно "кристална" рокля, изработена от полупрозрачна мрежа или тюл и украсена с множество искрящи кристали.