0

О сновните продукти са сушени смокини и суров шамфъстък. А за глазурата си направихме много бърз домашен шоколад от висококачествено какао, кокосово масло и мед. За да си ги направите, ви трябва блендер. Стават за броени минути, но след това е нужно да стегнат за около час в хладилника, което удължава процеса. Въпреки това спокойно можем да кажем, че тези сурови бонбони са бърз и лесен десерт. Имайте предвид, че в сместа за оформянето им не се добавя никакъв подсладител и се разчита само на сладостта на смокините. Ако смятате, че няма да ви е достатъчна, може да сложите малко мед. Или да смесите фурми и смокини. Така сместа ви ще стане по-лепкава и лесна за оформяне.

Сурови бонбони от смокини

Необходими продукти:

  • 300 г сушени смокини
  • 150 г суров шамфъстък

За шоколада:

  • 3 с.л. кокосово масло
  • 2 с.л. какао
  • 1 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Сложете смокините и ядките в блендера и ги смелете на висока скорост, докато всичко стане на малки парченца и позволява при смачкване да придобие форма. С влажни ръце оформете около 10-12 топчета с еднакъв размер и ги оставете в хладилника за около час.

Съберете в купа съставките за шоколада и ги разбийте добре с вилица или бъркалка. Шоколадът не трябва да има бучки или мехурчета. Извадете топчетата от хладилника и ги натопете наполовина или изцяло в шоколада по желание. Подредете ги в хартия за печене в подходящ съд и ги дръжте в хладилника непосредствено до момента на сервиране.

Още на matekitchen.com