0

Д окато има цвекло, моркови, ряпа, праз и т.н., на масата ви винаги може да грейне свежа салата, дори в най-студените зимни дни и вечери. Ето две интересни рецепти от matekitchen.com, които предлагат и много свежест в сезона на студовете.

Салата с морков и ябълка

Необходими продукти:

  • 1 глава цвекло
  • 1 голяма ябълка
  • 2 моркова
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. лимонов сок или ябълков оцет
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Настържете цвеклото, ябълката и морковите в три отдели купички. Смесете продуктите за дресинга - майонезата, ябълковия оцет и солта. Подредете настърганите ябълки, моркови и цвекло в чиния, полейте с дресинга и поднесете.

Сурова лютеница

Необходими продукти:

  • 2 глави цвекло
  • 7 сушени червени пиперки, накиснати и измити предварително
  • 2 моркова
  • 8 сушени домати, накиснати и измити предварително
  • 2 ч.л. лимонов сок или ябълков оцет
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. сминдух
  • 1/4 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.ч. вода пречистена
  • хималайска сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете цвеклото и морковите. Нарежете ги на едри парчета. Сложете всички продукти в каната на блендер, добавете водата и пасирайте до консистенция на лютеница. Изсипете готовата лютеница в подходяща купа за сервиране и аранжирайте с наситнен магданоз.

Още на matekitchen.com