Д окато има цвекло, моркови, ряпа, праз и т.н., на масата ви винаги може да грейне свежа салата, дори в най-студените зимни дни и вечери. Ето две интересни рецепти от matekitchen.com, които предлагат и много свежест в сезона на студовете.
Салата с морков и ябълка
Необходими продукти:
- 1 глава цвекло
- 1 голяма ябълка
- 2 моркова
- 2 с.л. майонеза
- 1 с.л. лимонов сок или ябълков оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете цвеклото, ябълката и морковите в три отдели купички. Смесете продуктите за дресинга - майонезата, ябълковия оцет и солта. Подредете настърганите ябълки, моркови и цвекло в чиния, полейте с дресинга и поднесете.
Сурова лютеница
Необходими продукти:
- 2 глави цвекло
- 7 сушени червени пиперки, накиснати и измити предварително
- 2 моркова
- 8 сушени домати, накиснати и измити предварително
- 2 ч.л. лимонов сок или ябълков оцет
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. сминдух
- 1/4 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.ч. вода пречистена
- хималайска сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете цвеклото и морковите. Нарежете ги на едри парчета. Сложете всички продукти в каната на блендер, добавете водата и пасирайте до консистенция на лютеница. Изсипете готовата лютеница в подходяща купа за сервиране и аранжирайте с наситнен магданоз.
Още на matekitchen.com