0

Най-актуалният гръцки певец Трендафилос Хаджиниколау пристигна в България, за да изнесе два концерта в София и Варна - - морската му среща е тази вечер в заведение на Морската гара. Още щом кацна на летище София, той гостува в сградата на „Нова Броудкастинг Груп“. Водещата на предаването „ВИП зона“ по радио „Веселина“ Светлана Кабаиванова го посрещна в модерното си студио, после пи кафе с Деси Жаблянова от предаването на Гала, а най-дълго време се задържа в редакцията на „Телеграф“. Изпълнителят на Spao ta rologia и Se perno gia na sou po си направи видео с алпинистите, почистващи в този момент прозорците на избраната за бизнес сграда на 2022 г. „А, имате снимка на сина ми“, пошегува се той, виждайки календара на бюрото на колежката Мариана Маринова. След като прелисти актуалния брой на „Телеграф“, звездата отговори на въпросите ни.

- Трендафилос, след 6 г. сте отново в България. Как сте?

- Да, сега е втори път, но много неща не са същите като тогава, сега е по-добре. Защото когато дойдох преди 6 години, пях на гърци студенти, а сега ще пея за българския народ.

На сцената в НДК преди 6 г.

 На сцената в НДК преди 6 г.

- Гледайки снимките оттогава, сега изглеждате доста по-добре. Каква е причината?

- Ха! Бях в „Сървайвър“ през 2021 г. и много хора видяха по телевизията моя характер. След като свърши шоуто и се прибрах в Гърция, феновете ми се увеличиха, защото ме опознаха като човек. Имам много почитатели в Гърция, във всяко заведение, където отида, срещам хора, които харесват моите песни. Бях и в още едно предаване по гръцка телевизия, това също допринесе за популярността ми. Много се радвам, че повече хора ме откриха и преоткриха.

- След „Сървайвър“ станахте и по-продуктивен. Направихте доста повече песни, защо преди 6 г. пускахте по един сингъл на година. Там ли се вдъхновихте?

- Да, точно така. След „Сървайвър“ имах много повече фенове и те искаха да видят нещо ново от мен, затова направих много нови песни, които станаха големи хитове.

- Сега отново имате суперхит и в България - Se perno gia na sou po (“Звъня да ти кажа, че те обичам“). Как се роди тя - първо музиката или текстът?

- Видях се с Константинос Бацис, той ми предложи тази песен, която е написал. Когато я чух за първи път, бях сигурен, че тя ще стане много популярна в Гърция. Много се радвам за това, че и в България много я слушат и харесват. Слава Богу, за мен песните са най-важното нещо. Иначе едновременно са станали и музиката, и текстът.

- Българските деца дори си я пеят и я знаят като „Оп, оп, оп“. Вашите харесват ли я?

- Ха-ха. Да, да, много я харесват. Въобще всички много я обичат.

- В първите си албуми сте автор на повечето от песните си. В последните години обаче предпочитате други композитори. Защо?

- А, да. Харесва ми и да пиша песни, и да ги пея. И другите хора, като пишат за мен - те са много талантливи и затова с удоволствие изпълнявам и техните песни.

- До края на годината ще има ли нещо ново?

- Сигурно.

Кирил Десподов подлуди Гърция с песен

- Нашият футболист Кирил Десподов, който играе в момента в гръцкия ПАОК, се прочу с изпълнение на вашия хит пред съотборниците си. Познавате ли се?

- Моят приятел Десподов! За съжаление не сме успели още лично да се запознаем, иначе си пишем в Инстаграм. Аз живея в Атина, а той е в Солун, затова не можем да се засечем да се видим. Защото и двамата сме много заети - той тренира за Европейската лига, аз пътувам постоянно по концерти. Но си пращаме клипчета един на друг. Вярвам, че скоро ще дойде време да се видим най-после.

- Как оценявате изпълнението му, а в дует бихте ли го направили?

- Да, да, на мен ми хареса как пее песента ми и дори му предложих да ходим в студиото да я запишем като дует. Той изглежда много добър човек.

- По радио „Веселина“ казахте, че от българските изпълнители знаете Галена и Азис.

- Мисля, че Галена и Азис са много добри певци. Не познавам много артисти в България, за да си изказвам мнението, но според мен те са от най-добрите. За в бъдеще ще се запозная и с други изпълнители и ще се радвам да направя нещо с някои от тях. Не само Галена и Азис, просто не знам имената на другите. Понякога слушам български песни и много ми харесват, но не съм им запомнил заглавията. Много съм впечатлен от видеоклиповете им и се радвам, че в България има такива артисти и толкова добри хора.

- Една от песните на Азис е преведена на гръцки, чували ли сте я?

- Да, знам я - „Сен Тропе“, и ще я изпълня сега на концертите в София и Варна. Засега ще я пея на гръцки, но скоро се надявам да я науча и на български.

- Знаете ли някоя дума на български?

- Българският език е труден, но ми се иска един ден да го науча да го говоря. Аз мисля, че гръцкия език е най-лесен в света.

- Как започва един ваш ден?

- Каквото прави един нормален човек. Сутрин отивам да закарам моя син на училище, после отивам да тренирам. Ако имам концерт, е по-трудна програмата. Когато съм на сцената с моите колеги, аз съм по-сериозен и искам всичко да стане точно, за да може феновете да видят и чуят нещо добро. Без да искам да притеснявам някого от моята банда - ние сме заедно от 10 г., но искам най-доброто за почитателите ни.

- Разбрах, че не давате интервю, преди да сте пили кафе?

- Аааа, няма проблем. Ако няма време за кафе, ще го изпия след това. Както днес.

- Това беше шега.

- Наистина не съм пил кафе.

- А как завършва денят ви? Какво е последното нещо, което правите, преди да си легнете?

- Една прегръдка на моя син, да си кажем „Слава тебе, Господи“ и да си легнем да спим.

- Говорим си за сина ви, какви са неговите интереси?

- Преди всичко е добър човек. Иначе е умен, много му харесва и обича футбола. Той ще реши какъв иска да е в живота, аз няма да му налага мнението си. Обожавам моя син и винаги ще съм до него.

- А пее ли?

- Да, пее отсега, но е още много малък - само на 7 г., и няма сериозен интерес към музиката. В бъдещето ще му помагам да е по-добър.

- Каква беше детската мечта на Трендафилос?

- Или певец, или футболист.

- Футболът загуби ли, че станахте певец?

- Човек трябва да избере само едно нещо, за да стане най-добър в него. Аз избрах музиката и от 17-годишен до днес правя хитове.

- Благодаря много! Успех и занапред!

- Благодаря и аз! Благодаря на хората в България, които ме обожават, ще правя нови песни, ще идвам пак в България и всичко ще е наред!

Селфи с музикантите му на летище София.

 Селфи с музикантите му на летище София.