0

П овечето холивудски звезди се влюбват в родните попфолк ритми, както и в чалготеките ни, щом дойдат у нас.

Последният такъв пример е ММА боецът Конър Макгрегър, който пристигна за мач в столичната Арена. Там домакините бяха поканили Нина Николина да покаже красотата на българския фолклор в модерен вариант, но след това ирландецът отиде и в заведение, където имаше участие Глория. Примата го посрещна с емблематичната песен „Една българска роза“, а той бе впечатлен от изпълнението и лично й благодари за хубавата вечер, държейки ръката на сърцето си.

Конър Макгрегър е доволен от изпълнението на Глория

 Конър Макгрегър е доволен от изпълнението на Глория
Интернет

По пантофи

Цели два пъти в рамките на 10 дни екшън звездата Жан Клод ван Дам пък е ходил на участие на Емануела. Това се е случило при идването му за снимките на „Непобедимите 2“, а в една от вечерите е бил и Борис Солтарийски от „Ку-ку бенд“. „Отварял съм през нощта бара специално за Жан Клод ван Дам. Идвал е тук дори по пантофи. Mного обича да се разхожда по анцуг и чехлите от хотела. Така го заведох и на чалготека и той много танцува. По негово настояване не затваряме нашето заведение, когато ни е на гости. Иска да е сред обикновените хора, да се смесва с тях и да ги разпитва как живеят. Жан Клод вече е опитен столичен купонджия. Знае тънкостите на добрия нощен живот", разказва Росен, който работи като асистент на музикални и филмови звезди и има собствено заведение в центъра на София. „Жан Клод идваше в бара със сина си. Тренираха разни реплики от филма. Нощем стоеше тук по пет-шест часа. Фен е на красивите жени и както всички звезди и той е злоупотребявал с алкохола. За разлика от други не обича твърдия концентрат, а само бирата. Животът на тези хора се върти около алкохол и други забранени вещества. Опитах се да го изолирам максимално от чалгата и от тази част на София. Но той, Майк Патън и Faith No More слушат чалга. Опитваха се да извадят някои усещания от това. Жан например обича местата, където има много хора. Той се забавлява навсякъде", сподели още Росен.

Кючеци

Другият най-активен купонджия от отбора на „Непобедимите“ е Долф Лундгрен, който многократно е бил из софийските нощни заведения и вече добре ги познава. Няколко дни след пристигането си той тръгнал да опреснява впечатленията си. Снажният блондин забелязал, че някои от любимите му заведения са затворени, но за сметка на това открил други дестинации за среднощен екшън. Долф Лундгрен бързо се превърна в любимец на музикантите из чалга заведенията, защото се слави като човек с щедро сърце. „Дава тлъсти бакшиши, има голямо уважение към музикантите и може да купонясва часове наред”, разясни музикантът Ачо Ачев. Долф сам се включва в свирните, като най-много обожава да думка на барабанчета по чалга клубовете. Той дори тръгва с барабанчетата из масите и изкарва доста бакшиши от купонджиите, след което дава всичко до стотинка на другите музиканти, а дори им плаща и отгоре, твърдят запознати. Около Долф се натрупва голяма тълпа и настават кръшни кючеци.

Танцьорки

Уесли Снайпс също е ходил в чалга клуб в София през почивния си уикенд. Холивудският актьор пристигнал с компания в заведението. Още като влязъл, няколко момичето го спрели за автограф. Снайпс танцувал, а диджеят поздравил няколко пъти него и приятелите му.

Уесли Снайпс във вихъра на купона

 Уесли Снайпс във вихъра на купона
Интернет

Колегата му Джерард Бътлър е засичан в известна столична чалготека, като най-привлечен звездата от филма "300" беше от кръшните танцьорки на сцената. В една от вечерите пък известната шивачка Меглена Каканашева-Мегз пусна кратко лайф видео в Инстаграм, в което показва, че седи на маса в ресторант с Бътлър и тя го кара да каже на български: „Аз обичам България", а после двамата се смеят.

Джерард Бътлър пие направо от бутилката

 Джерард Бътлър пие направо от бутилката
Интернет

Азис

Силвестър Сталоун е вкарал родната чалга и в един от филмите от поредицата „Непобедимите“. Макар че действието се развива в Албания, местните "аборигени" говореха на чист български език при срещите си със Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и компания. При сцената, където "непобедимите" влязоха, за да търсят информация и бяха заплашени с изнасилване от тъмен балкански субект, звучи един от хитовете на Азис. Самият Слай веднъж е отишъл в популярен нощен фолкклуб, но бързо си тръгнал, разказват запознати. Екшън звездата предпочитала ресторант близо до хотела, където го карали с брониран джип, като предварително заведението е отцепено от посетители и е изчистено от любопитковци, а персоналът е инструктиран да не се навърта покрай звездата. Има само един отговорник, който поддържа връзка със Слай. От уредбата се пуска тиха музика с американски и английски хитове от 80-те години.

Футбол

Бившият ирландски футболист и настоящ киноартист Вини Джоунс пък е слушал на живо Преслава при едно от гостуванията си в София. „Предния път дойдох, за да играя футбол със Стоичков. Сега идвам, за да участвам във филм. Забавно е как нещата в живота се променят. Филмът е хубав и е за Втората световна война“, заяви тогава той на летището пред чакащите го медии. Филмът, който снима, е Company of heroes - екранизация на едноименната компютърна игра, а партньор му е друга холивудска звезда - американският актьор Том Сайзмор. Вини Джоунс призна, че това, което знае за България, основно е свързано със Стоичков, но изрази желание да вкуси повече от живота у нас и да опознае малко повече страната ни. Изглежда, това вече се е случило, защото подобно на десетки свои колеги се позабавлява качествено в попфолк клуб, в компанията на една от най-големите звезди на бранша.

Рамщайн и Менуър щракат с пръсти

Не само холивудските актьори, но и някои от най-големите звезди на рок и метъл музиката обичат да щракат с пръсти в родните чалга клубове. Музикантите от Рамщайн сами пожелаха преди концерта си в София да отидат да пощракат с пръсти в заведение в Студентски град. От качените на фейсбук страницата снимки ясно личи, че Тим Линдеман и компания са в добро настроение и са се забавлявали яко. Множество фолкфурии не пропуснали възможността да се щракнат за спомен със световноизвестните знаменитости, а рокаджиите пили водка и пушили пури с нашенски студентки. Колегите им от Меноуър също са били на чалга и то ги е водил не кой да е, а самият властелин на нощния живот у нас – Жан Клод ван Дам. Той е поканил басиста Джоуи де Майо да напише саундтрака към един от филмите му, снимани у нас, като помолил преди това да му покаже нощния живот в България. За да усетят балканските страсти, Ван Дам държал да видят чалготеките.

Рамщайн в Студентски град

 Рамщайн в Студентски град
Интернет

Звезда от „300“ тормозена с фолкритми

Фолкритмите смутиха в София съня на холивудската звезда Съливан Стейпълтън, който снима у нас продължението на кинохита „300: битката за Артемизия“. Стейпълтън е в главната роля на продукцията. Той играе древногръцкия военен стратег Темистокъл. От влизащата през прозореца музика на хотела му актьорът редовно ходел недоспал на снимките на екшъна с древногръцки привкус. Българските кинаджии, които участват заедно със Стейпълтън в надпреварата на най-мащабния филм, сниман някога у нас, казаха, че звездата била пред дълбока дилема. От една страна, артистът много харесвал хотел в центъра на София, в който бил настанен и не искал по никакъв начин да излиза от него. От друга страна – му било трудно да спи на отворен прозорец от балканските ритми, идващи от близките заведения. Стейпълтън обаче не искал да се мести от стаята си, тъй като според него, ако се изключи музикалната нощна атака, то условията били идеални за релаксация.

Съливан Стейпълтън в 300: битката за Артемизия

 Съливан Стейпълтън в 300: битката за Артемизия
Интернет